Miercuri începe, la Londra, cea de-a 14-a ediţie a Jocurilor Paralimpice

Un număr record de 4.200 de sportivi din 166 de ţări vor participa la cea de-a 14-a ediţie a Jocurilor Paralimpice, care va avea loc la Londra, între 29 august şi 9 septembrie 2012.

Flacăra paralimpică a fost aprinsă marţi seara, la Stoke Mandeville, în apropierea Londrei, unde a luat naştere mişcarea paralimpică, în urmă cu mai bine de 60 de ani, înainte de a fi adusă în capitala britanică pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor, programată miercuri, începând cu ora 22,30 (ora României).

Întrecerile paralimpice de la Londra vor avea loc pe aceleaşi baze şi instalaţii care au găzduit şi Jocurile Olimpice 2012, la doar 2 săptămâni de la închiderea acestora.

Programul oficial al Jocurilor Paralimpice include 20 de sporturi, urmând să fie puse în joc 503 de medalii de aur, pentru care se vor lupta sportivi cu handicap vizual, fizic, paralizaţi cerebral şi mintal.

Organizatorii au anunţat că întrecerile se vor disputa cu casa închisă, toate cele 2,5 milioane de bilete puse în vânzare găsindu-şi cumpărătorii.

România participă la Jocurile Paralimpice 2012 cu o delegaţie compusă din şase sportivi: atletul Florin Cojoc, campion european la săritura în lungime, cicliştii Eduard Novak – campion mondial şi olimpic la velodrom şi proba rutieră – şi Imre Torok, înotătorii Samuel Ciorap şi Naomi Ciorap, care se situează în acest moment pe poziţiile 5 şi 7 la nivel european, şi jucătorul de tenis de masă Dacian Makszin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.