Mircea Duşa: Alegerile parlamentare, în principiu, pe 2 decembrie

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat miercuri, 29 august, că alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 2 decembrie sau pe 9 decembrie, o dată exactă urmând să fie stabilită în şedinţa de Guvern de sâmbătă.

„În momentul de faţă, MAI elaborează proiectele de hotărâre care trebuie adoptate de Guvern privind organizarea alegerilor. În principiu, în conformitate cu prevederile Constituţiei, data de 2 decembrie este o dată avută în vedere. Mai analizăm până sâmbătă, când este şedinţa de Guvern, şi altă posibilitate, dar în principiu aceasta este data”, a explicat Mircea Duşa. într-o conferinţă de presă

Duşa a precizat că pentru alegerile parlamentare ar putea fi luată în considerare şi data de 9 decembrie.

„Actualul Parlament a fost validat pe data de 19 decembrie. Este acea prevedere constituţională care spune că după data alegerilor se convoacă Parlamentul în prima şedinţă, în 20 de zile.

Dacă ne întoarcem în data de 19 decembrie … 20 de zile…. o să vedeţi că nu putem să ajungem la nicio dată din luna noiembrie. Or va fi data de 2 decembrie, or de 9 decembrie. Dar, în principiu, data de 2 decembrie”, a precizat Duşa.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.