Smeeianu (Poşta Română): Nu vom face disponibilizări colective sau reduceri salariale până la sfârşitul anului

Poşta Română nu intenţionează să facă disponibilizări colective sau reduceri salariale pentru restul anului 2012, în afară de cele naturale, a declarat miercuri, într-un comunicat, Ion Smeeianu, directorul general al Companiei Naţionale „Poşta Română” S.A.

„Având în vedere numeroasele articole apărute în presă, ce au avut ca subiect principal disponibilizările colective de la Poşta Română, vreau să subliniez că în acest moment nu se intenţionează să se facă disponibilizări colective sau reduceri salariale pentru restul anului 2012, în afară de cele naturale (demisii, pensionari etc.).

Este vorba de dezinformări practicate de o serie de lideri sindicali ai Poştei Române în rândul angajaţilor şi, foarte activ, prin intermediul presei. Din acest motiv, le cer ferm liderilor de sindicat, care se folosesc de mass-media pentru a manipula angajaţii în scopuri personale şi a dezinforma opinia publică, să înceteze imediat această practică”, se arată în comunicatul citat.

Conform informaţiilor apărute marţi în presă, şi care citează surse din cadrul companiei, Poşta Română ar urma să facă plângeri penale împotriva a 14 lideri de sindicat şi foşti directori, implicaţi în operaţiuni ilegale cu bilete de odihnă şi tratament. Aceste operaţiuni ilegale ar fi adus companiei un prejudiciu de câteva sute de mii de lei, potrivit unui raport al Serviciului de Control Managerial al operatorului.

Poşta Română gestionează în prezent 5.800 unităţi teritoriale şi are 35.000 de angajaţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.