Mai multe formaţiuni au semnat un manifest politic comun în vederea constituirii platformei de centru-dreapta

0

Liderii PDL, PNŢCD, Partidului Noua Republică, Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, Fundaţiei Creştin Democrate (FCD), au semnat miercuri, 29 august, un manifest politic comun, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Fundaţiei Creştin Democrate, context în care au afirmat că documentul reprezintă un pas important în formarea preconizatei alianţe electorale de centru-dreapta pentru alegerile parlamentare din acest an.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a susţinut în discursul său că prin semnarea documentului democrat liberalii „îşi exprimă clar intenţia de a-şi uni forţele (…) cu alte formaţiuni profund ataşate valorilor democratice şi statului de drept”.

„Această alianţă se naşte în mod democratic, natural, pentru că forţele politice şi civice, cu adevărat responsabile, îşi unesc eforturile în momente grele pentru ţară. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele două luni de zile în România ne obligă la acţiune comună”, a spus Blaga.

El a acuzat „acţiunile iresponsabile ale stângii” din cauza cărora „România a traversat cea mai gravă criză politică şi economică după 1989”.

„Acţiunile iresponsabile ale stângii ne-au izolat de familia democraţiilor lumii, de partenerii tradiţionali precum NATO şi Uniunea Europeană (…) De aceea noi (…) ne angajăm astăzi într-un efort comun pentru recredibilizarea României”, a mai spus liderul democrat-liberalilor.

Blaga a arătat că în centrul preocupărilor platformei de centru-dreapta se află şi economia socială de piaţă, independenţa justiţiei, libertatea individuală a cetăţenilor, eficientizarea sistemului de sănătate şi creşterea calităţii sistemului educaţional.

„De altfel, viziunea noastră asupra dezvoltării României, întemeiată pe principiile sănătoase ale Dreptei, va fi reflectată în programul de guvernare care va fi finalizat nu peste mult timp”, a punctat Blaga, care a pledat, în context, pentru un dialog deschis care va „reconstrui relaţia dintre cetăţean şi politică”.

Liderul ICCD, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat că manifestul semnat „conturează o intenţie şi, în acelaşi timp, este un legământ”.

„Semnarea acestui manifest reprezintă finalul perioadei de acomodare şi începutul luptei adevărate pentru un câştig al dreptei, al tuturor forţelor politice, al tuturor instituţiilor care reprezintă societatea civilă, în alegerile parlamentare din sfârşitul acestui an, în aşa fel încât ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei luni să nu se mai poată repeta”, a spus Ungureanu, adăugând că documentul reprezintă „primul răspuns” adresat „provocării” lansate de USL.

Preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu a declarat că prin semnarea manifestului partidul pe care-l conduce revine pe prima scenă politică a ţării alături de partenerii fireşti „pentru a duce România în zona statului de drept”.

Preşedintele Partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, a spus că reprezintă „oamenii care cred în înţelepciunea tradiţiei şi în inteligenţa modernităţii”, oameni care vor pentru România o nouă Constituţie deschisă românilor de pretutindeni.

Vicepreşedintele Fundaţiei Creştin Democrate, Adrian Papahagi, a declarat că manifestul „este primul pas al unei construcţii de centru dreapta” aşteptată de toţi românii „liberi şi puternici”.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.