Ministrul Liviu Pop: Noua lege a dialogului social ar putea intra în vigoare la finalul lunii octombrie

Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, a declarat că noua lege a dialogului social ar putea intra în vigoare la finalul lunii octombrie, fiind aşteptate propunerile sindicatelor şi patronatelor.

Liviu Pop a explicat, joi, în cadrul şedinţei Comitetului de Dialog Social de pe lângă Instituţia Prefectului Satu Mare, că niciun dialog social nu poate funcţiona după actuala lege, fiind făcute deja demersuri pentru schimbarea acesteia. Conform ministrului, niciun contract de muncă nu a fost încheiat în România conform acestei legi.

„În România dialogul social nu poate să funcţioneze cu o asemenea lege. Am încercat să punem pe tapet lucrurile. Orice modificare trebuie făcută în concordanţă cu sindicatele şi patronatele. Până în 5 septembrie aşteptăm draftul final, să-l înaintăm parlamentului. La finalul lunii octombrie ar trebui să avem o lege a dialogului social”, a spus Liviu Pop.

Ministrul delegat a mai precizat că s-au întâmpinat unele greutăţi din cauza faptului că „mişcarea patronală din România este ruptă în două”.

Potrivit acestuia, modificările trebuie agreate şi de reprezentanţii Băncii Mondiale, a Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.