Poliţia olandeză: Nu a avut loc o luare de ostatici pe aeroportul Amsterdam-Schiphol

Posibila luare de ostatici anunţată mai devreme miercuri, 29 august, într-un avion de pe aeroportul Amsterdam-Schiphol a fost o alarmă falsă, provocată de ‘probleme de comunicare’ între avionul respectiv şi turnul de control, a dat asigurări poliţia olandeză citată de AFP.

‘Nu a fost posibil contactul radio, deci nu a fost luare de ostatici’, a scris poliţia olandeză pe Twitter, adăugând că au existat nişte ‘probleme de comunicare’.

Jandarmeria de pe aeroport anunţase la începutul după-amiezii că bănuieşte că a avut loc o luare de ostatici într-un avion care se îndrepta spre aeroportul Schiphol venind de pe cel din Malaga, în sudul Spaniei.

Avionul, aparţinând companiei spaniole low-cost Vueling şi având 180 de pasageri la bord, a aterizat pe aeroportul olandez însoţit de două aparate F-16 ale armatei olandeze.

‘Am pierdut contactul cu echipajul’, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al jandarmeriei, fără a confirma pentru moment că a fost alarmă falsă. ‘Nu ştim ce se întâmplă în interiorul avionului, dar trebuia să tratăm totul foarte serios şi chiar aşa am făcut’, a adăugat Martijn Peeden.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a Vueling, ‘totul nu a fost decât o pierdere de moment a comunicaţiilor şi în final totul e bine, avionul a aterizat în siguranţa, normal, şi avem confirmarea că pasagerii sunt pe cale să coboare’.

Pasageri ai avionului spaniol citaţi de televiziunea publică olandeză /NOS/ au declarat că nu a avut loc nicio luare de ostatici.

‘Am făcut mai întâi nişte cercuri în aer şi pe urmă am aterizat. Când am ajuns jos, pilotul ne-a spus că nu se întâmplă nimic deosebit, dar că se întâmplă ceva la aeroport’, a povestit unul din pasageri.

Când a văzut că este însoţit de F-16, pilotul avionului spaniol a întrebat turnul de controlul dacă aparatul său face obiectul unei deturnări, a spus un ziarist de la NOS, citând comunicaţiile prin radio dintre avion şi turn.

Vueling este a patra companie de profil din Spania ca număr de pasageri transportaţi şi nr. 1 pe aeroportul din Barcelona.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.