Bulgaria/atentat: Interpol publică fotografii cu un prezumtiv complice

Interpolul a difuzat pe site-ul său fotografii ale presupusului complice în atentatul sinucigaş antiisraelian produs în luna iulie pe aeroportul din Burgas, pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, transmite AFP.

La cererea Bulgariei, Interpolul a postat trei fotografii ale prezumtivului complice al atentatorului, a anunţat organizaţia cu sediul la Lyon.

Atacul sinucigaş comis la 18 iulie s-a soldat cu şapte victime – cinci turişti israelieni, şoferul bulgar al autocarului şi atentatorul, rămas neidentificat.

Potrivit Interpol, presupusul complice vorbeşte probabil limba engleză cu accent, ar putea fi originar din Orientul Mijlociu, are înălţimea de 1,7-1,75 metri, ochi şi păr închise la culoare.

Într-una dintre fotografii, provenită de pe permisul de conducere, suspectul are părul lung, cu cărare pe mijloc şi poartă ochelari. În celelalte două, generate de computer, bărbatul are părul scurt, fiind prezentat cu şi fără ochelari.

Interpol a difuzat deja, la 2 august, fotografia reconstituită cu ajutorul computerului a presupusului kamikaze, din care nu au fost recuperate decât părţi ale capului şi picioarelor.

La solicitarea poliţiei bulgare, Interpol a emis după atentat un aşa-numit „Black notice” (aviz negru), vizând căutarea de informaţii despre cadavre neidentificate.

Organizaţia reaminteşte că, imediat după atentat, a decis trimiterea unei echipe de colaboratori în Bulgaria, pentru a-i ajuta pe anchetatorii locali.

„Interpol şi statele membre continuă să ofere asistenţă Bulgariei în ancheta sa, facilitând schimbul de informaţii, efectuând verificări în bazele sale de date globale şi dând prioritate tuturor cererilor de informaţii legate de această investigaţie”, a declarat directorul executiv al serviciilor de poliţie, Jean-Michel Louboutin, potrivit comunicatului postat pe site-ul organizaţiei.

Israelul a acuzat Iranul că a comandat atentatul de la Burgas şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah că l-a executat, acuzaţii respinse vehement de cei incriminaţi.

Autorităţile bulgare s-au arătat însă prudente, refuzând să indice spre o vinovăţie a Iranului sau a Hezbollah.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.