Ce pericole ascund produsele lactate

3

Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii sunt singurele mamifere care beau laptele altor specii? Sau poate nu ai privit niciodată lucrurile aşa. Până acum.

Laptele din ziua de azi este plin de hormoni, furnizează mai puţin calciu şi vitamina D decât orice altă sursă şi porneşte un atac violent de probleme de sănătate, arată Naturalnews.com.

A înţelege pericolele produselor lactate şi evitarea lor pe cât posibil poate ajuta la eliminarea unui număr destul de ridicat de probleme de sănătate şi la o încetinire a debutului pubertăţii precoce a populaţiei tinere de astăzi.

Probleme de sănătate provocate de produse lactate

Laptele de astăzi conţine cel puţin 60 de hormoni, mai mulţi alergeni, grăsimi, colesterol şi are şi o posibilă legătură cu declanşarea genelor canceroase.

Majoritatea dintre noi am fost învăţaţi că trebuie să bem lapte pentru a avea o structură osoasă puternică şi sănătoasă, însă, există nenumărate alte alimente care nu au homoni şi care conţin mult mai mulţi nutrienţi, cum ar fi legumele de frunze verzi, ca spanacul, broccoli, somonul şi laptele din nucă de cocos sau din migdale.

Vitamina D şi calciul pot fi absorbite mult mai bine şi sunt mult mai sănătoase, dacă provin din surse pe bază de plante, decât din surse pe bază de animale.

Feliile de caşcaval ambalate sunt în mod normal extrem de procesate, bogate în sodiu şi nu reprezintă o sursă de calciu semnificativă.

Iaurtul cu aromă conţine o listă lungă de ingrediente, inclusiv substanţe chimice toxice şi aspartam.

Majoritatea persoanelor se concentrează asupra importanţei acestor două vitamine, însă pentru o sănătate osoasă bună magneziul este extrem de important, iar cei mai mulţi dintre noi suferim de o deficienţă din acest punct de vedere.

Soia nu este răspunsul la problemă

Multe persoane consideră că laptele de soia reprezintă o alternativă sănătoasă la laptele de vacă, însă, în special pentru femei, acesta nu este deloc bun.

Laptele de soia imită estrogenul în corpul femeilor, iar o dominanţă a estrogenului poate determina un risc crescut de dezvoltare a cancerului la sân, a fibroamelor, endometriozei şi duce la o scădere a libidoului. Funcţiile tiroidei sunt de asemenea reprimate de produsele din soia.

Citește și
3 Comentarii
  1. ilica f spune

    „Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii sunt singurele mamifere care beau laptele altor specii? ”

    Gresit si vitelul bea lapte ….si cainele si pisica…dupa cultura mea si astea sunt mamifere….

    Cred ca faceti referire aici strict la produsele lactate din comert….

  2. Andrei spune

    @ilica f ….si cainele si pisica beau laptele altor specii doa pentru ca le dam noi, oamenii…dar in mod normal, in natura odata intarcat puiul nu o sa mai bea lapte ci o sa manance alimentatia specifica acelui tip/specie de animal din care face parte

    noi oamenii mancam cam tot ce prindem, gratie faptului ca le putem porcesa termic si avem si condimente si aditivi la indemana sa facem gustul mai bun…dar asta nu inseamna ca este neaparat bun pentru noi…corpul poate compensa, dar pentru o vreme doar…dupa, apar bolile

  3. Tomica spune

    Aurea mediocritas, vechiul dicton latin care indeamna la calea de mijloc, la evitarea exceselor si in domeniul alimentar la moderatie in toate. Sa nu uitam ca de milenii oamenii beau lapte si consuma lactate iar speranta de viata creste constant. Nutritionistii demult recomanda sa consumam o hrana cat mai variata fara sa facem excese sau sa dam preferinta unor anumite produse. Si mai ales cu procesare minima pentru ale face digerabile si conservabile. Este mai rau sa traim cu o dieta stricta de frica bolii si cu frustrarea ca suntem privati de ceva care ne place. Din cand in cand sa gustam din ce ne place dar cu moderatie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.