China: Accident de mină soldat cu cel puţin 26 de morţi

0

O puternică explozie într-o mină de cărbuni din sud-vestul Chinei a făcut cel puţin 26 de morţi, în timp ce alte 21 de persoane sunt blocate în subteran şi aşteaptă să fie salvate, au anunţat joi autorităţile locale, citate de Xinhua.

Un număr de 154 se aflau miercuri după-amiază în mina Xiaojiawan, situată în oraşul Panzhihua (provincia Sichuan), în momentul producerii exploziei.

Echipele de salvare au scos la suprafaţă 107 mineri, 51 dintre aceştia fiind transportaţi de urgenţă la spital. Operaţiunile de salvare se află în curs de desfăşurare, iar directorul minei a fost arestat, potrivit site-ului guvernului local, citat de AFP.

Eforturile de salvare a minerilor sunt, însă, îngreunate de temperaturile ridicate şi prezenţa monoxidului de carbon toxic, adaugă Xinhua.

Minele chineze sunt printre cele mai periculoase din lume, iar asemenea accidentele sunt frecvente, siguranţa fiind adesea neglijată de directorii minelor, care caută un profit rapid.

Cele mai recente date oficiale relevă 1.973 de morţi în urma accidentelor în mine de cărbuni în China, în 2011, număr în scădere cu 19% faţă de anul precedent.

China este principalul consumator de cărbuni din lume, care îi asigură aproape 70% din nevoile sale energetice în creştere.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.