Ecaterina Andronescu: Trebuie să facem în toată ţara o reţea de licee agricole

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că trebuie creată în toată ţara o reţea de licee agricole care să pregătească specialişti, iar agricultura să nu se mai practice ca în secolul al XIX-lea.

Ecaterina Andronescu a răspuns astfel pozitiv unei propuneri venite din partea preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a prezentat un proiect de relansare a Liceului Agricol din Brăila, ”care a rămas agricol doar pe hârtie’, în sensul dotării acestuia cu o zonă pentru creşterea animalelor şi maşini agricole.

”Sunt absolut de acord cu propunerea legată de Liceul Agricol. Am vorbit şi cu domnul ministru Daniel Constantin că trebuie să facem în toată ţara o reţea de licee agricole, în care să îi învăţăm pe tineri să fie fermieri, să fie specialişti în maşini agricole şi tot ce are nevoie agricultura.

Dacă nu, o să facem permanent agricultură ca în secolul al XIX-lea şi nu cred că ne mai putem permite. De aceea au prioritate liceele agricole’, a declarat Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că, odată cu înfiinţarea unei universităţi de stat la Brăila, proiect care se preconizează că va fi pus în practică anul acesta, va fi înfiinţată şi o facultate de ştiinţe agricole, care va lucra în parteneriat cu Liceul Agricol şi ‘va avea grijă de elevii din liceu, pentru că reprezintă pepiniera lor’.

Ministrul Andronescu a efectuat şi o scurtă vizită la Liceul Agricol din Brăila, timp în care preşedintele CJ i-a prezentat proiectul de relansare a acestei unităţi, cu precizarea că investiţia va fi făcută de CJ, iar managementul activităţii va fi externalizat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.