INS: Rata şomajului BIM a scăzut cu 0,3 puncte procentuale în iulie, până la 7%

Rata şomajului în formă ajustată sezonier, conform standardelor Biroului Internaţional al Muncii /BIM/, a fost estimată la 7%, în scădere cu 0,3 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi cu 0,5 puncte procentuale faţă de nivelul înregistrat în luna iulie 2011, informează un comunicat al INS remis vineri.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna iulie din anul curent este de 694 mii persoane, în scădere faţă de luna precedentă (727 mii), cât şi faţă de aceeaşi lună din anul precedent (732 mii).

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 1,3 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,6% în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,3% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 5,7% pentru luna iulie 2012 (6,3% în cazul bărbaţilor şi 5% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 74,9% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iulie 2012.

Şomerii, conform definiţiei internaţionale (BIM), sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele trei condiţii: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.