EUR
4,83 RON
(-0.01%)
USD
4,07 RON
(+1.41%)
GBP
5,35 RON
(+0.31%)
CHF
4,49 RON
(+0.15%)
BGN
2,46 RON
(+0.69%)
BYN
1,67 RON
(+1.01%)
CAD
3,07 RON
(+0.18%)
RSD
0,04 RON
(-0.06%)
AUD
2,94 RON
(-0.05%)
JPY
0,04 RON
(+0.8%)
CZK
0,19 RON
(-0.42%)
INR
0,05 RON
(+1%)

Laszlo Borbely: UDMR, în momentul de faţă, nu va încheia niciun fel de alianţă preelectorală cu nimeni

Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat joi, 30 august, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că organizaţia sa în momentul de faţă nu va încheia niciun fel de alianţă preelectorală, chiar dacă există speculaţii şi încercări de atragere a Uniunii.

‘În ceea ce priveşte atitudinea UDMR – că am văzut că apar în presă tot felul de speculaţii sau încercări de a ne atrage atenţia într-o parte sau alta – vreau să vă spun foarte clar: UDMR în momentul de faţă nu va încheia niciun fel de alianţă preelectorală, cu nimeni.

Acest lucru nu înseamnă – şi asta iarăşi ar trebui toată lumea să înţeleagă: fiind nu un partid politic, ci o organizaţie a unei minorităţi naţionale, acest lucru nu înseamnă că nu avem un dialog, de exemplu, şi cu guvernanţii de astăzi. Pentru că şi reprezentăm o anumită zonă a ţării şi reprezentăm comunităţi locale şi cred că aşa este normal. Dar aceasta nu înseamnă că noi încheiem vreo alianţă preelectorală’, a accentuat Borbely.

Acesta a susţinut că, deşi UDMR face parte dintr-o familie politică europeană de dreapta, în ţară îşi va păstra independenţa şi va candida exact cum a făcut-o şi până acum, mai ales că ‘vor fi alegeri foarte dificile’.

‘Suntem într-o familie politică, ştiţi foarte bine, de dreapta – şi nu de azi, de ieri, ci din 1993, numai PNŢCD şi noi am fost în această familie politică europeană de la începutul anilor 90. Şi nu ne-am schimbat nici blana, nici năravul. Deci am rămas acolo unde suntem şi acum.

Organizăm spre exemplu cu PDL congresul PPE din octombrie de la Bucureşti, nu există niciun fel de semn de întrebare. Dar asta nu înseamnă că nu ne respectăm în momentul de faţă de faţă, e clar, orice fel de independenţă. Deci noi în momentul de faţă ne pregătim de alegeri, vor fi alegeri foarte dificile şi noi trebuie, aşa cum am demonstrat la alegerile din vară (locale, n.r.) să-i avem pe alegătorii noştri în spatele nostru, cu noi, ca să ne voteze’, a precizat Laszlo Borbely.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata