O „cununie” civilă între trei persoane stârneşte controverse

Un notar din statul brazilian Sao Paulo a stârnit controverse acceptând o uniune civilă între trei persoane, notează miercuri BBC.

Notarul public Claudia do Nascimento Domingues a afirmat că bărbatului şi celor două femei ar trebui să li se acorde drepturi familiale, adăugând că nu există nimic în legislaţie care să împiedice un astfel de aranjament.

Decizia notarului a înfuriat însă unele grupuri religioase, în timp ce un avocat a descris-o ca fiind „absurdă şi total ilegală”.

Cei trei indivizi, care au refuzat să vorbească cu presa, au trăit împreună la Rio de Janeiro timp de trei ani şi au împărţit plata facturilor şi alte cheltuieli.

Notarul a afirmat că cei trei şi-au deschis la bancă un cont comun, ceea ce nu este de asemenea interzis de nicio lege.

Potrivit Globo TV, uniunea a fost oficializată în urmă cu trei luni, însă a devenit publică abia săptămâna aceasta.

Nathaniel Santos Batista Junior, un jurist care a ajutat la elaborarea acestui document, a declarat că ideea este de a se proteja drepturile celor trei în caz de separare sau de deces al unuia dintre parteneri, scrie Globo.

Claudia do Nascimento Domingues, care are cabinetul în oraşul Sao Paulo din Tupa, a declarat că măsura reflectă faptul că ideea de „familie” s-a schimbat.

„Noi doar recunoaştem ceea ce a existat dintotdeauna. Noi nu inventăm nimic”, a afirmat dna Domingues.

Avocatul Regina Beatriz Tavares da Silva, care este preşedintele Comisiei pentru Drepturile Familiei, a declarat însă pentru BBC că acţiunea este „absurdă şi total ilegală” şi este „ceva complet inacceptabil care vine împotriva valorilor şi a moralei braziliene”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.