Premierul a cerut MT o informare şi propuneri urgente de măsuri privind situaţia din Aeroportul Otopeni

Premierul Victor Ponta a solicitat Ministerului Transporturilor o informare, precum şi un plan de măsuri urgente pentru îmbunătăţirea situaţiei privind securitatea călătorilor care tranzitează Aeroportul Henri Coandă, informează un comunicat al Executivului transmis joi .

”Premierul României îşi exprimă regretul cu privire la tragedia căreia i-a căzut victimă studenta Yurika Masuno. Guvernul României asigură că cei care nu şi-au respectat atribuţiile de control sau nu au aplicat legea cu fermitate vor răspunde legal. Guvernul asigură că vor fi luate măsurile necesare, astfel încât securitatea şi siguranţa călătorilor care folosesc Aeroportul Henri Coandă să fie pe deplin asigurată”, se arată în comunicatul citat.

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Natsuo Amemiya, consideră că uciderea tinerei japoneze reprezintă un incident regretabil.

„Ce-mi doresc eu şi ce ne dorim noi este ca securitatea Aeroportului Otopeni să fie întărită nu doar pentru siguranţa turiştilor străini, ci şi pentru siguranţa turiştilor români, a tuturor oamenilor care sosesc pe Otopeni”, a spus joi ambasadorul Japoniei, prezent la ceremonia de inaugurare a aparaturii donate de Guvernul Japoniei Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Maria Sklodowska Curie”.

Ambasada Japoniei în România consideră că autorităţile române ar trebui să ia măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor din aeroporturi şi a celor de transport, după cazul studentei japoneze care a fost omorâtă, a declarat miercuri şeful adjunct al misiunii diplomatice, Yoshihiro Katayama.

„Sperăm că toate măsurile necesare vor fi luate de autorităţile competente pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete pe viitor”, a spus Yoshihiro Katayama, arătând că Ambasada Japoniei va urmări cum evoluează situaţia în acest sens pentru a face demersuri pe lângă autorităţi.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a dispus ca Parchetul General să preia de la alte parchete mai multe dosare de crimă, viol, tâlhărie, lipsire de libertate al căror autor ar putea fi Vlad Nicolae, tânărul arestat pentru că ar fi ucis o studentă japoneză într-o pădure din apropierea Capitalei.

În seara zilei de 15 august, în jurul orei 20,30, Vlad Nicolae a abordat o tânără, cetăţean japonez, în incinta Aeroportului „Henri Coandă”, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi.

Bărbatul a urcat cu tânăra în taxi, însă cei doi au coborât după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit de ambele părţi de pădure. Au fost observaţi în acel loc de conducătorul autoturismului taxi, după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Peste două zile, cadavrul japonezei a fost descoperit într-o pădure din zona DN 1 Corbeanca. Femeia, în vârstă de 20 de ani, prezenta leziuni la nivelul capului şi al toracelui, dar şi pe picioare, iar concluziile autopsiei medico-legale au fost că moartea a fost violentă.

Loading...
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.