Sindicaliştii din Poşta Română acuză conducerea companiei de dezinformare

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) acuză conducerea Poştei Române de dezinformare şi manipulare a opiniei publice precum şi de tentativa de intimidare a liderilor de sindicat şi a salariaţilor Poştei Române.

Într-un comunicat transmis joi , reprezentanţii SLPR consideră ca fiind mincinoasă afirmaţia directorului general al CNPR, Ion Smeeianu, potrivit căreia nu vor mai fi făcute disponibilizări colective sau reduceri salariale în 2012, în condiţiile în care documentele primite de sindicat confirmă măsurile de disponibilizare şi reduceri salariale decise de conducerea Poştei.

„Această afirmaţie mincinoasă este contrazisă fără drept de apel de documentele, pe care le ataşăm acestui comunicat, prin care conducerea, temporară, a CN Poşta Română informează Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România cu privire la intenţiile de a reduce salariile şi alte drepturi de natură salarială precum şi de a proceda la concedieri colective şi de a diminua cu 10% – 12% veniturile salariaţilor, prin impunerea – în virtutea noului Cod al muncii, contestat anul trecut de către PSD (partidul care deţine Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale si C.N. Poşta Română) – a două zile ‘libere’ neplătite, conform articolului 52.3 din Codul Muncii. Am pus ‘libere’ între ghilimele deoarece peste 30% din salariaţi – factori poştali, şoferi ori agenţi de însoţire – nu pot lua ziua liberă deoarece nu au înlocuitori, ceea ce înseamnă că în cele 2 zile muncesc însă nu sunt plătiţi”, se menţionează în comunicatul semnat de preşedintele SLPR, Matei Brătianu.

Potrivit sursei citate, la întâlnirea din data de 6 august 2012 dintre reprezentanţii CN Poşta Română şi cei ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, directorul general al CNPR a prezentat noul set de măsuri pe care doreşte să le aplice pentru ‘redresarea economico-financiară’ a CN Poşta Română şi pentru crearea unui fond de investiţii prin ‘economisirea’ a peste 16 milioane lei lunar.

Din aceste cauze, SLPR va organiza mitingul de la Bucureşti programat pentru 7 septembrie 2012 precum şi alte acţiuni de protest până când conducerea CNPR va respecta prevederile Contractului Colectiv de Munca încheiat la nivel de unitate şi va lua alte măsuri de redresare a Poştei Române.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.