EUR
4,76 RON
(-0.03%)
USD
4,20 RON
(-0%)
GBP
5,48 RON
(-0.25%)
CHF
4,20 RON
(-0%)
AUD
3,00 RON
(-0.04%)
CAD
3,20 RON
(-0.45%)
BGN
2,44 RON
(-0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.04%)
ZAR
0,30 RON
(+0.03%)
BRL
1,12 RON
(+0.18%)
CNY
0,63 RON
(-0.03%)
INR
0,06 RON
(-0.09%)

Victor Ponta anunţă că a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste

0

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi seară, că a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste, fapt ce presupune ca o dată la şase luni să participe la reuniunea liderilor socialişti.

„Mă bucur şi sper că pentru PSD e un lucru bun. (…) Important era să păstrăm, totuşi, feţe dintr-o familie politică internaţională pentru că în perioada următoare o să avem mult de luptat să ne refacem ca ţară, ca imagine. Şi e important fiecare contact şi fiecare poziţie”, a spus Ponta, la RTV, despre alegerea sa ca vicelider al socialiştilor.

Potrivit lui Ponta, este vorba despre o funcţie prin care reprezintă PSD şi de aceea a ţinut să candideze.

El a mai afirmat că a fost întrebat de către colegii săi socialişti despre situaţia din România, punctând că mutarea Congresului PES din această toamnă din România la Bruxelles s-a făcut la propunerea sa.

„Au fost mai multe evenimente şi sigur că am discutat foarte mult cu ei despre România, însă să ştiţi, pe de o parte era şi o lipsă de informaţii, pe de altă parte mulţi ştiau adevărul. Există însă până la urmă şi o relaţie pe care fiecare partid în parte din Europa o are cu presa din acea ţară şi dacă vreţi anunţul de astăzi pe care eu l-am făcut, că suntem de acord cu organizarea unui eveniment al PES de la Bucureşti la Bruxelles are legătură tocmai cu faptul că cei de la SPD-ul german aveau o mare problemă cu media germană şi atunci nu am vrut să creez o nouă problemă în plus. Dimpotrivă, am vrut să fiu cel constructiv”, a explicat Ponta.

El a subliniat că cei din conducerea SPD i-au spus că nu ar veni la Bucureşti, având de înfruntat nişte critici din partea presei germane.

Primul-ministru Victor Ponta, preşedintele PSD, participă în perioada 29 – 31 august, în Africa de Sud, la Congresul al XXIV-lea al Internaţionalei Socialiste.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.