Judecătoarea de la ÎCCJ, Georgeta Barbălată, suspendată din funcţie de CSM

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus, în şedinţa de luni, suspendarea din funcţie a judecătoarei Georgeta Barbălată, magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

„În şedinţa din data de 3 septembrie 2012, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus, în baza art. 62 lit. a din Legea nr. 303/2004, republicată cu modificările şi completările ulterioare, suspendarea din funcţia de judecător a doamnei Georgeta Barbălată, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale împotriva sa. Sesizarea iniţială, în cauza în care se efectuează cercetări faţă de doamna judecător, a fost formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei”, informează un comunicat al CSM remis luni.

Citeste si:  Procesiunea de la Moisei, printre tradiţiile care aspiră să intre în Patrimoniului cultural imaterial al umanitaţii UNESCO

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la sfârşitul lunii august, extinderea cercetărilor faţă de Georgeta Barbălată, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care se efectuau acte de urmărire penală pentru infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie şi au început urmărirea penală pentru o nouă infracţiune şi anume divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului, a precizat DNA.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close