EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Formarea cadrelor didactice care vor preda la clasa pregătitoare se încheie în 7 septembrie

0

Formarea cadrelor didactice care vor preda la clasa pregătitoare se încheie în 7 septembrie iar până pe data de 5 septembrie mobilierul necesar acestor clase va ajunge în şcoli, a declarat marţi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

„Clasa pregătitoare trebuie să meargă înainte. Ea este prevăzută de Legea educaţiei naţionale, tot ceea ce am putut să fac eu şi să facem noi ca minister în aceste două luni am făcut. Am descentralizat spre şcoli achiziţia de mobilier şcolar, zilele acestea, pe 5 septembrie ar trebui să fie ultima zi în care mobilierul şcolar ajunge în şcolile care au clasele pregătitoare.

Până în 7 septembrie se încheie formarea cadrelor didactice care vor intra la această clasă şi au început să se aducă în şcoli şi materialele didactice necesare, sperăm să fie la începutul anului şcolar în toate şcolile”, a afirmat ministrul.

Întrebată dacă va rămâne clasa pregătitoare la şcoală şi din anul şcolar 2013-2014, Andronescu a spus că se va face o analiză după primul semestru la clasa pregătitoare şi apoi se va lua o decizie.

„Să greşeşti este omeneşte, să perseverezi în greşeală este diabolic. De aceea, noi vom face o analiză după primul semestru, vom analiza punctele tari şi punctele slabe şi în funcţie de echilibrul sau dezechilibrul acestora vom lua decizia în continuare.

Oricum, clasa pregătitoare, indiferent unde va fi poziţionată, rămâne prima clasă a învăţământului obligatoriu, primul an al învăţământului obligatoriu”, a precizat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu fiind prezentă marţi la Comisia pentru învăţământ a Senatului.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.