EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,29 RON
(+0.32%)
GBP
5,36 RON
(-0.32%)
CHF
4,54 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.07%)
CAD
3,16 RON
(+0.23%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.3%)
CZK
0,18 RON
(-0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.84%)

Funeriu, despre bacalaureatul profesional: Un fel de „bac cu buletinul”, pentru a lua voturile celor picaţi

Fostul ministru al Educaţiei, consilierul prezidenţial Daniel Funeriu, cataloghează varianta bacalaureatului profesional drept o măsură greşită, punctând că prin această metodă Guvernul vrea să ia voturile celor celor care au picat examenul.

„Este o măsură total greşită, un fel de „bac cu buletinul”. Bacalaureatul trebuie să fie trecut de cei care învaţă. Actualul Guvern vrea să dea bacalaureatul şi celor care nu îl merită. I-a întrebat cineva pe cei peste 100.000 de elevi care au luat bacul dacă li se pare normal aşa ceva? Cred că este pentru a lua voturile celor picaţi la bac. Oamenii aceştia chiar nu înţeleg nimic. Sper ca plenul Senatului să nu voteze aşa ceva”, a precizat miercuri Funeriu.

Potrivit lui Funeriu, printr-o astfel de măsură cei de la Putere reuşesc să „arunce în ridicol” diploma de bacalaureat, despre care spune că de doi ani de zile devenise o „mândrie”.

„După ce trei ani am păstrat stabilitatea, şi nu am schimbat de la an la an bacalaureatul, iar vine fiecare ministru cu experimente care dau instabilitate. Varianta corectă a bacalaureatului diferenţiat este prevăzută de legea educaţiei şi urma să intre în vigoare pentru elevii care încep clasa a IX-a”, completează fostul ministru al Educaţiei.

El mai consideră că ideea bacalaureatului profesional este şi rezultatul presiunii „fabricilor de diplome”, care în urma unui bacalaureat serios nu mai au clienţi.

„Această măsură va distruge învăţământul profesional pe care eu l-am reintrodus. Elevii de la liceele teoretice au 80% succes la bac, ceea ce e normal. Cei de la tehnologic au 20% promovare pentru că mulţi dintre aceşti elevi sunt trimişi la liceu în loc să fie îndreptaţi către învăţământul profesional. Această formă de „bac cu buletinul” va trimite din nou zeci de mii de copii pe o cale care nu e a lor”, mai crede Funeriu.

Comisia de educaţie a Senatului a adoptat miercuri, cu unanimitatea voturilor parlamentarilor prezenţi, raportul la proiectul de lege privind organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat care dă posibilitatea absolvenţilor de liceu să aleagă între bacalaureatul naţional şi cel profesional

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica spune

    D-l Funeriu tine cu tot dinadinsul sa demonstreze ca a fost un ministru de doi bani care habar n-are cu ce lingura se mananca educatia. Daca doi oameni iti spun ca esti beat, du-te si te culca. Majoritatea tarilor evoluate au acest tip de bacalaureat iar specialistii nostri – adevaratii specialisti – au apreciat aceasta forma, inclusiv oamenii de afaceri – beneficiarii directi dar d-lui Incurca Lude ne pedepseste Dumnezeu asa!me nu-i place. Cum e turcul si pistolul! Asa pres asa consilier. Mari pacate avem de ispasit de ne pedepseste Dumnezeu asa!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata