EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,29 RON
(+0.32%)
GBP
5,36 RON
(-0.32%)
CHF
4,54 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.07%)
CAD
3,16 RON
(+0.23%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.3%)
CZK
0,18 RON
(-0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.84%)

Premierul Ponta propune trecerea Metrorex în subordinea Primăriei Capitalei

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că va propune trecerea Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor în subordinea Primăriei Capitalei.

„O să vă propunem, de altfel, Guvernul, să adoptăm, în perioada imediat următoare, câteva măsuri pe care demult trebuia să le luăm. Prima dintre ele ar fi trecerea metroului la Primăria Municipiului Bucureşti pentru că trebuie continuate investiţiile. S-a vorbit destul de mult de tronsonul spre Drumul Taberei şi trebuie continuat, dar trebuie nu să spunem noi de la minister pe tot felul de interese obscure cum săpăm în şapte direcţii metrou şi de fapt nu terminăm nicăieri, ci trebuie Primăria Generală, cu sprijin de la Guvern şi cu propriile forţe, pe baza mandatului pe care îl are de la bucureşteni, să decidă prioritizarea. Întâi fac linia spre Drumul Taberei, după aceea cea spre Pantelimon. Săpăm în şapte locuri de şapte ani şi o să terminăm în 70 de ani”, a afirmat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Pe de altă parte, el a reafirmat că TAROM trebuie să intre sub management privat şi că CFR Marfă va intra în proces de privatizare. „E clar că avem nevoie de un investitor puternic şi de un tip de management care să facă CFR Marfă profitabil”, a adăugat premierul.

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica spune

    Foarte rationala masura! Este normal ca tot transportul comun al unui oras sa fie coordonat de aceeasi organizatie. Asa se vor putea unifica si preturile, se vor putea unifca si sistemele de incasare, acelasi bilet sa fie valabil pe toate mijloacele de transport, aceleasi abonamente , etc. La Paris functioneaza de peste 50 de ani acest sistem. Daca ne luam de faptul ca metroul merge pe sine de ce tramvaiul nu apartine de CFR? O aberatie! Mai dispar niste directori, foarte bine se vor face niste economii serioase.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata