România pe locul 78 în topul celor mai competitive ţări din lume

Forumul Economic Mondial (WEF) a prezentat miercuri Raportul Competitivităţii Globale 2012-2013, în ediţia din acest an România ocupând locul 78, în scădere cu un loc faţă de poziţia 77 ocupată anul trecut, informează AFP.

Scorul general obţinut de România este de 4,07 puncte, pe o scală de la unu la şapte, mai puţin faţă de scorul de 4,08 puncte înregistrat anul trecut. Înaintea României se află state precum Turcia (43), Ungaria (60), Bulgaria (62), Rusia (67) sau Ucraina (73). România devansează însă ţări precum Croaţia (81), Republica Moldova (87), Serbia (95) şi Grecia (96).

Citeste si:  Traian Băsescu: România are cea mai mică datorie pe cap de locuitor dintre statele membre UE

În topul celor mai competitive state din lume, Elveţia şi-a păstrat poziţia de lider mondial pentru al patrulea an consecutiv (cu un scor de 5,72 de puncte), în timp ce SUA au căzut de pe locul cinci pe locul şapte (5,47 puncte), fiind devansate de Singapore, Finlanda, Suedia, Olanda, Germania.

Criza cu care se confruntă unele state din Uniunea Europeană, în special din sudul continentului, se reflectă în clasamentul realizat de WEF. Grecia a căzut pe locul 96 de pe locul 90, în timp ce Portugalia a pierdut patru poziţii până pe locul 49.

Citeste si:  Nicolae Manolescu: România va fi, din toamnă, membră în Consiliul Executiv al UNESCO

Studiul WEF a fost realizat pe baza intervievării a 15.000 de directori de companii din 144 de ţări.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close