EUR
4,84 RON
(0%)
USD
4,27 RON
(-0.03%)
GBP
5,41 RON
(-0.58%)
CHF
4,56 RON
(-0.06%)
BGN
2,48 RON
(-0.36%)
BYN
1,76 RON
(-0.43%)
CAD
3,16 RON
(-0.3%)
RSD
0,04 RON
(+0.02%)
AUD
2,99 RON
(-0.29%)
JPY
0,04 RON
(-0.36%)
CZK
0,18 RON
(-0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

13 proprietăţi medicinale ale uleiului din nucă de cocos

Deşi uleiul de nucă de cocos a ieşit din categoria alimentelor denigrate cu privire la proprietăţile sale, acesta primeşte rar aprecierea pe care o merită.

Nu doar o grăsime saturată “bună”, uleiul de cocos este un agent de vindecare excepţional, ce are aplicaţii terapeutice  pentru sănătate, relatează Wakeup-world.com.

Câteva exemple de beneficii ale grăsimilor saturate includ:

1. Arderea grăsimilor

Ironic, nu-i aşa? O grăsime saturată care poate accelera pierderea grăsimilor din zona de mijloc.

Ei bine, există acum două studii solide care susţin că doar 30 de mililitri de ulei de cocos pe zi, atât la femei, cât şi la bărbaţi, sunt capabile să reducă grăsimea de pe abdomen în decursul a 1-3 luni.

2. Stimulare cerebrală

Un studiu faimos, publicat în 2006 în revista “Neurobiologia îmbătrânirii”, a arătat că administrarea de trigliceride cu lanţ medium (cele mai multe pot fi găsite în uleiul de cocos) la 20 de subiecţi care sufereau de boala Alzheimer sau de tulburări cognitive uşoare, a rezultat într-o creştere semnificativă a corpilor cetonici (în intervalul a 90 de minute după tratament) asociaţi cu o îmbunătăţire cognitivă măsurabilă la cei cu o disfuncţie cognitivă severă.

3. Îndepărtează păduchii

Atunci când uleiul de cocos este combinat cu spray de anason, acesta devine un insecticid foarte bun împotriva păduchilor.

4. Vindecă răni

Uleiul de cocos a fost folosit pentru vindecarea rănilor încă din timpuri străvechi. Trei dintre mecanismele identificate din spatele acestor efecte de vindecare sunt abilitatea uleiului de cocos de a accelera reepitelizarea, de a îmbunătăţi activitatea antioxidantă a enzimelor şi de stimulare a reticulării cu mai mult colagen în interiorul ţesutului care trebuie reparat.

Uleiul de cocos a fost dovedit că funcţionează în combinaţie cu tratamentele tradiţionale, cum ar fi sulfadiazina de argint, pentru a grăbi recuperarea leziunilor provocate de arsuri.

5. Alternativa la medicamentele nonsteroidale antiinflamatoare

Uleiul de cocos a fost demonstrat ca având proprietăţi antiinflamatoare, analgezice şi de reducere a febrei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata