Explozia de lângă cartierul general al NATO din Kabul, în fapt un atentat sinucigaş, soldat cu şase morţi

Un atentat sinucigaş care a avut loc sâmbătă în apropierea cartierului general al NATO de la Kabul s-a soldat cu şase morţi şi cinci răniţi, în mare parte tineri vânzători ambulanţi, a declarat o sursă guvernamentală, potrivit AFP.

Explozia a avut loc în Zona Verde (Green Zone), cartierul diplomatic al Kabulului. Deflagraţia s-a produs în momentul în care un bărbat care mergea cu o motocicletă încărcată cu explozibil s-a aruncat în aer lângă Camp Eggers, o bază cu un personal de 2.500 de oameni, care antrenează forţe de securitate afgane, a afirmat o purtătoare de cuvânt a NATO, potrivit Reuters.

Talibanii au revendicat atentatul, şi au anunţat că atentatul viza biroul CIA de la Kabul.

‘Unul dintre mujahedinii noştri a avut ca ţintă un birou important de servicii secrete folosit pentru a recruta americani şi afgani pentru spionaj’, a afirmat potrivit Reuters purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid.

Ministrul afgan de interne, Sediq Sediqqi, a afirmat ca printre morţi s-ar fi numărat şi copii. Pe pagina sa de Twitter, Sediq Sediqqi, a afirmat de asemenea că este posibil ca atacul sa fi fost comis de organizaţia teroristă Haqqani – acuzată de nenumărate atacuri atât asupra unor ţinte afgane, cât şi occidentale la Kabul.

Atentatul a avut loc cu puţin timp înainte de ceremonia prevăzută pentru comemorarea a 11 ani de la moartea comandantului Massoud, erou al rezistenţei antisovietice şi, mai târziu, antitalibane, ucis la 9 septembrie 2001 de militanţi Al Qaida.

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.