Fotbal: La Euro-2012, majoritatea internauţilor au folosit mult telefoanele smart şi tabletele

Euro-2012 la fotbal a marcat o cotitură în utilizarea tehnologiilor on line pentru urmărirea unui eveniment sportiv, aproape de jumătate dintre „cyber-fani” optând pentru telefoanele smart şi tablete, faţă de computere, a explicat un responsabil tehnic al UEFA.

„Din punct de vedere al tehnologiei, Euro-2012 a fost un soi de piatră unghiulară”, a declarat Daniel Marion, director pentru tehnologiile informaţiei şi al comunicării al UEFA, la una din sesiunile celui de-al 22-lea Forum economic de la Krynica (sudul Poloniei).

„Cred că maniera de a urmări fotbalul s-a schimbat”, a apreciat el, subliniind că, totuşi, telespectatorii, al căror număr a atins cifra record de 272 milioane pentru finala Campionatului, pe 1 iulie, dintre Spania şi Italia, la Kiev, reprezintă în continuare majoritatea suporterilor din întreaga lume.

Citeste si:  Ce se întâmplă în creierul copiilor care se uită mult la televizor?

„Cu trei ani în urmă, oamenii priveau la televizor, evident, dar credeam că petrec multă vreme pe computerul lor pentru a se informa. Astăzi, este falsă această percepţie, ei petrec mai mult timp pe telefoanele portabile şi pe tablete: 50 la sută din conţinut este consultat prin intermediul mobilelor şi al tabletelor, mai degrabă decât pe ordinatoare, ceea ce este impresionant”, a adăugat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata