EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Aplicaţia Android cu care poţi testa calitatea apei

– Inginerul de mediu John Feighery şi-a dorit întotdeauna să devină astronaut. În schimb, a ajuns să proiecteze baia pentru Staţia Spaţială Internaţională. Proiectul i-a oferit o perspectivă unică asupra managementului apei, salubritate şi sănătate, şi din momentul în care a plecat de la NASA, în 2003, acesta şi-a dedicat timpul descoperiri unor soluţii inovatoare la aceste probleme de pe Pământ.

 

O astfel de soluţie este mWater, o aplicaţie Android care identifică surse de apă sigure, verifică datele privind calitatea apei şi adaugă noi rezultate ale testelor, prezintă Inhabitat.com.

Aplicaţia gratuită a fost iniţial proiectată ca un instrument care să faciliteze înregistrarea şi partajarea rezultatelor testelor de apă cu cost redus. Totuşi, mWater furnizează şi instrumente puternice de Cartografiere a Punctelor de Apă, care permit rezidenţilor să raporteze probleme de întreţinere sau perioade de inactivitate a serviciilor.

Astfel, aplicaţia permite utilizatorilor să adauge la baza de date “puncte de apă” noi, cunoscute ca şi surse, şi să vizualizeze o hartă cu sursele din apropiere care sunt codificate pe culori în funcţie de rezultatele celor mai recente teste.

Feighery a declarat:”Am lucrat la aprovizionarea cu apă curată pentru trei sau patru oameni în spaţiu, în timp ce pe Pământ sunt un miliard de persoane care nu beneficiază de ea. Lumea în care copiii mei vor creşte are această problemă uriaşă pe care cred că putem încerca să o rezolvăm”.

Aplicaţia, care este disponibilă în magazinul Google Play Store, permite utilizatorilor să lase comentarii şi să dea note cu privire la aspectul apei, mirosul său şi cum curge de la sursă, construind astfel o arhivă de informaţii de-a lungul timpului.

Aplicaţia a fost un succes, iar Habitat ONU a finanţat un studiu în Tanzania pentru a testa capacitatea mWater de a oferi ofiţerilor locali din domeniul sănătăţii o modalitate simplă de identificare a calităţii apei, folosind un telefon cu un sistem de operare Android.

“Oricine poate utiliza aplicaţia şi poate vedea dacă cineva s-ar putea infecta”, spune Feighery. “Atunci când are loc contaminarea cu fecale, acesta este primul pas spre apariţia bolilor transmisibile în sistemele de apă”.

În continuare, Feighery va lucra cu Habitat ONU şi cu ministerul de sănătate din Ruwanda pentru a ajuta echipa funcţionarilor din sănătate să folosească mWater şi să contribuie la salvarea a 2,5 milioane de persoane din întreaga lume care mor în fiecare an din cauza bolilor transmise prin apă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata