EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Comisia juridică a respins cererea de începere a urmăririi penale pentru deputaţii Dobre şi Borbely

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins luni, 10 septembrie, cererea de începere a urmăririi penale în cazurile deputaţilor Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, a anunţat vicepreşedintele comisiei, Florin Iordache.

El a precizat că votul în comisie a fost secret, împotriva cererii de începere a urmăririi penale pronunţându-se 15 deputaţi, iar pentru – doi deputaţi.

Florin Iordache a mai spus că raportul Comisiei juridice va fi supus votului secret cu bile marţi în plenul Camerei Deputaţilor.

„Aceste rapoarte ale Comisiei juridice vor fi prezentate mâine plenului, urmând ca plenul, printr-un vot secret, să autorizeze sau nu propunerea Comisiei juridice de respingere a cererii de începere a urmăririi penale. Nu au fost elemente pentru autorizarea începerii urmăririi penale. Cei doi foşti miniştri au fost prezenţi (n.r. la audieri în Comisia Juridică) şi şi-au prezentat punctele de vedere, potrivit cărora nu se justifică cererile începere a urmăririi penale”, a spus Iordache.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Victor Paul Dobre, deputat şi fost ministru delegat pentru Administraţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată în legătură cu referendumul din 29 iulie.

În ceea ce îl priveşte pe Laszlo Borbely, procurorul general a solicitat ministrului Justiţiei, la cererea procurorilor anticorupţie, declanşarea procedurilor pentru obţinerea avizului din partea Camerei Deputaţilor necesar începerii urmăririi penale faţă de acesta pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata