Procesul lui Seif al-Islam, amânat sine die

Procesul lui Seif al-Islam – fiu al defunctului dictator libian Muammar Gaddafi – anunţat pentru luna septembrie a fost amânat sine die, a indicat luni o sursă a biroului procurorului general libian, preluat de France Presse.

„Eram pregătiţi de proces de luna trecută, însă extrădarea lui Abdallah al-Senoussi /fost şef al serviciilor secrete/ va genera noi investigaţii într-o serie de dosare”, a declarat un purtător de cuvânt oficial libian. „Ancheta va dura ceva mai mult. Nu putem să avansăm o nouă dată, însă opinez că procesul ar putea demara la începutul anului viitor”, conform aceleiaşi surse.

Citeste si:  După ani de stagnare diplomatică, relaţiile ruso-britanice se încălzesc

La 23 august, biroul procurorului general libian a anunţat începerea procesului intentat lui Seif al-Islam în luna septembrie, în oraşul Zenten, unde fiul dictatorului este deţinut de la arestarea sa, în noiembrie anul trecut.

Seim al-Islam face şi obiectul unui mandat de arestare emis de Curtea Penală Internaţională /CPI/ pentru crime împotriva umanităţii comise în timpul insurecţiei din februarie-octombrie 2011, soldată cu moartea tatălui său.

La 1 mai, autorităţile libiene au depus o cerere în care contestau competenţa CPI în acest dosar.

Citeste si:  Consiliul Mondial al Energiei: Europa să uite de iluzia că va avea energie ieftină

Al-Senoussi, cumnat al lui Muammar Gaddafi, de asemenea urmărit de către CPI, a fost predat la 5 septembrie de Mali autorităţilor libiene, care l-au încarcerat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close