Liderii PDL, Partidului Forţa Civică şi PNŢCD au semnat Protocolul Alianţei partidelor de dreapta

Liderii Partidului Democrat Liberal (PDL), Partidului Forţa Civică şi Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) – Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu – au semnat duminică, 16 septembrie, la sediul central al PDL, Protocolul Alianţei partidelor de dreapta, numită Alianţa România Dreaptă.

Liderii celor trei partide au precizat că în perioada următoare se va finaliza platforma-program a alianţei şi programul de guvernare, astfel încât la sfârşitul lunii septembrie forurile decidente ale celor trei formaţiuni să parafeze aceste documente. Ei şi-au exprimat convingerea că noua alianţă nu va avea probleme în a stabili candidaţii pe listele comune pentru alegerile parlamentare, despre care Vasile Blaga a afirmat că vor fi şi oameni noi pe lângă cei care şi-au dovedit deja competenţele politice şi profesionale în toţi aceşti ani.

Citeste si:  DNA: Liviu Dragnea, trimis în judecată

„Astăzi este un moment important pentru cele trei partide şi nu numai. (…) Am trecut deci de la vorbe la fapte constituind adevăratul pol de centru dreapta de care România are atâta nevoie pentru a se opune stângii socialiste. Cu părere de rău trebuie să constatăm că PNL nu mai poate apăra interesele electoratului de centru dreapta, el topindu-se în USL, în PSD, împrumutând până şi modul de a face politică al socialiştilor.

Convingerea noastră este că în următoarele zile vom finaliza şi platforma program şi programul de guvernare astfel încât la sfârşitul lunii forurile noastre să se întrunească pentru a parafa pur şi simplu această platformă program şi a-şi asuma programul de guvernare cu care vom merge în alegeri”, a declarat Vasile Blaga, după semnarea protocolului.

Citeste si:  Liberalii nu sunt de acord cu măsurile din Hotărârea de Guvern 432/2011, care îi afectează în primul rând pe agricultori

El le-a mulţumit preşedinţilor PNŢCD şi Partidului Forţei Civice pentru înţelepciunea de care au dat dovadă şi a spus că nu este uşor să fie realizate astfel de construcţii în care ‘trebuie armonizate păreri politice, poziţii economice, politici publice’.

La rândul său, Aurelian Pavelescu a afirmat că alianţa încheiată cu PDL şi Partidul Forţa Civică „nu este împotriva USL, ci pentru români, pentru Europa”.

„Lansăm astăzi o construcţie politică pentru toţi românii. Construcţia noastră este o platformă de centru-dreapta, care se adresează tuturor românilor pentru a promova şi a apăra România europeană. Suntem singura forţă politică din România care rămânem fideli principiilor statului de drept, democraţiei şi suntem parteneri politici reali, din păcate singuri ai partidelor politice europene, ai statelor europene în care ne regăsim în această comunitate, care este UE. Românii au văzut că toate eforturile din ultimii 22 de ani nu au fost suficiente, că totul poate fi reversibil. Au fost abolite toate criteriile politice prin acţiunile făcute de USL în 3-6 iulie”, a spus Pavelescu.

Citeste si:  Schema devalizării Electrica SA cu 20.000.000 de euro. Banii societăţilor de stat sunt furaţi prin cesiuni de creanţă şi prin executare silită

El şi-a exprimat speranţa că alianţa va fi o construcţie pe termen mediu şi lung şi nu numai pentru alegerile parlamentare.

Şi Mihai Răzvan-Ungureanu a punctat că alianţa trebuie să fie una pe termen lung.

„Ceea ce începem astăzi, suntem conştienţi cu toţii reprezintă primul pas pe un drum lung şi greu şi nu ne culcăm pe laurii unei înţelegeri şi ne gândim apăsat la victoria pe care trebuie să o obţinem în 9 decembrie şi în anii care urmează”, a spus Ungureanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata