Miliardarii s-au îmbogăţit, însă milionarii au sărăcit anul trecut

Mulţi milionari au devenit mai săraci anul trecut, în timp ce miliardarii au fost afectaţi mai puţin de turbulenţele economice şi de pe pieţele financiare, a anunţat luni firma de consultanţă Wealth-X, transmite Reuters.

Potrivit World Ultra Wealth Report, numărul persoanelor cu o avere de cel puţin 30 milioane de dolari a crescut la 187.380, însă averea lor totală a scăzut cu 1,8% până la 25.800 miliarde de dolari, o sumă mai mare decât economiile americane şi chineză combinate.

Cei mai afectaţi au fost cei cu o avere cuprinsă între 200 şi 499 milioane de dolari – numărul acestora a scăzut cu 9,9% iar averea lor combinată a scăzut cu 11,4%. În schimb, numărul miliardarilor a crescut cu 9,4% până la 2.160 de persoane, iar averea lor combinată a crescut cu 14% până la 6.200 miliarde de dolari.

Citeste si:  Barack Obama: Europa şi America, aliniate pentru viitor

‘Chiar şi la o avere de un miliard sau două miliarde, miliardarii beneficiază de o ofertă mai mare la capitolul sfaturi de investiţii. Cu siguranţă miliardarii se bucură de atenţia marilor bănci’, a declarat directorul Wealth-X, Mykolas Rambus.

Asia a fost regiunea cea mai afectată de pierderea de avere, cu o scădere de 6,8% până la 6.250 miliarde de dolari. Averile au scăzut şi în Europa, America Latină şi Orientul Mijlociu, în timp ce în America de Nord averile combinate au crescut cu 2,8% până la 8.880 miliarde de dolari.

Citeste si:  Boc: Persoanele care au în curte Mercedes nu vor mai beneficia de ajutoare sociale
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close