EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

FPTS: Turismul în Deltă este blocat de suprataxare

Marea problemă a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice, care se resimte apoi în preţul pe care îl plătesc turiştii pentru un sejur în această zonă, susţine Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii (FPTS), într-un comunicat remis luni.

‘Este nevoie de un master-plan de dezvoltare a Deltei, care să fie făcut de specialişti români, cunoscători ai potenţialului din zonă, şi nu de străini care propun piste de biciclete de-a lungul fluviului. Pentru o mai bună promovare a turismului în Deltă şi în Dobrogea, Federaţia Patronatelor din Turism şi Servicii a înaintat o propunere Consiliului Judeţean Tulcea pentru afilierea acestei instituţii la federaţie, în vederea construirii de oferte de promovare şi de identificare a celor mai bune stratageme de susţinere a turismului din Deltă şi din regiunea dobrogeană’, a mai spus Dan Matei Agathon.

Potrivit preşedintelui FPTS, Delta Dunării are potenţialul de a deveni un paradis turistic de nişă la nivel mondial pentru pasionaţii de fotografie, pentru ornitologi, dar şi pentru iubitorii de natură şi relaxare.

‘Atracţiile Deltei sunt nenumărate şi au avantajul de a cuprinde şi elementele turismului de litoral, cum e cazul plajei virgine de la Sulina, apreciată pentru nisipul foarte fin. În Deltă există formaţiuni geologice care apar pe neaşteptate, una dintre acestea fiind denumită Insula Fericirii. Aici s-au aşezat nenumărate specii de păsări care eclozează pe cuiburi plutitoare, o atracţie unică pentru cei care ajung în zonă’, subliniază Dan Matei Agathon.

Acesta a precizat, totodată, că nici turismul cultural nu este suficient promovat în Deltă, acolo unde există cea mai veche reprezentanţă a Comunităţii Europene, dar şi un cimitir pentru 24 de naţionalităţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata