Reuniune referitoare la privatizarea companiilor cu capital majoritar de stat, joi la Guvern

Primul-ministru Victor Ponta va participa joi, 20 septembrie, la şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, informează Biroul de presă al Guvernului.

Tema întâlnirii care va avea loc la Palatul Victoria o reprezintă dezbaterea măsurilor privind privatizarea companiilor cu capital majoritar de stat şi a altor aspecte ce ţin de relansarea economiei şi a ocupării.

Întâlnirea are loc în contextul demersului de privatizare a combinatului Oltchim, care se confruntă cu grave probleme financiare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de privatizare este joi, ora 12,00. Deschiderea documentelor va avea loc în aceeaşi zi la ora 13,30. În data de 21 septembrie, la ora 12,00, va avea loc licitaţia pentru vânzarea combinatului.

Citeste si:  Viitorul omenirii, între bunăstare şi tiparniţa bancară

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 24 august, Memorandumul prezentat de Ministerul Economiei care propune schimbarea strategiei de privatizare a societăţii comerciale Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la SC Oltchim SA, reprezentând 54,8% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi SC Electrica SA, însumând 1,8 miliarde lei, adică 56% din totalul datoriilor combinatului vâlcean.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close