EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,11 RON
(+0.12%)
GBP
5,36 RON
(+0.05%)
CHF
4,50 RON
(+0.01%)
BGN
2,48 RON
(-0.08%)
BYN
1,67 RON
(+0.27%)
CAD
3,07 RON
(+0.21%)
RSD
0,04 RON
(-0%)
AUD
2,94 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.01%)
CZK
0,18 RON
(+0.01%)
INR
0,05 RON
(-0.07%)

TeleM: Relaţii mafiote între Ovidiu Silaghi şi Iulian Dascălu

Marţi, 19 septembrie 2012, in emisiunea „Raport de caz” difuzată de Tele M Iaşi, a fost prezentat falsul grosolan în declaratii al ministrului Transporturilor Ovidiu Silaghi, cel care, în 2006, prin firma Euroworks, devenea proprietarul a trei hectare de teren în Gradina Botanica din Iasi.

În continuare proprietar al terenului în valoarea de aproximativ 3 milioane de euro, Ovidiu Silaghi omite sa il treaca în declaratiile de avere din ultimii ani, la fel cum, de altfel, a uitat sa treaca multe alte firme la care fie el, fie sotia sa sunt actionari.

Povestea terenului din Gradina Botanica din Iasi este una intesata de acte de coruptie si de imixtiuni ale politicului in justitie. Din ecuatie nu lipseste omul de afaceri Iulian Dascalu, a carui vila a fost ridicata pe un teren învecinat, cumparat de la acelasi proprietar. Despre toate aceste ilegalitati a avut de facut mai multe comentarii si reputatul jurnalist Robert Turcescu.

Robert Turcescu: „Traseul acesta absolut uluitor al instrainarii unui teren de catre doua persoane care nu aveau, practic, dreptul patrimonial asupra lui, catre o alta persoana care i-l da lui Ovidiu Silaghi, care încearca sa-l paseze mai departe lui Iulian Dascalu, ne obliga sa aprofundam acest subiect”.

Robert Turcescu a vorbit si despre relatiile de tip mafiot care-i leaga pe Ovidiu Silaghi si Iulian Dascalu, relatii in care sunt insa implicati si alti politicieni, dar si oameni din justitie.

„Sunt oameni de afaceri, eu le-as, pune în ghilimele, care fara sprijin politic si fara deschiderea usilor catre oameni din justitie corupti, nu ar fi reusit sa faca avere în România. Mafia imobiliara, atat in Iasi, cat si la Bucuresti este una teribila. Asistam la devoalarea unui mecanism care s-a propagat în Romania in ultimii 20 de ani cu o viteza ametitoare si a luat aspectul unei mafii in care actioneaza, in cardasie, oameni politici, judecatori si impostori”, a mai afirmat Robert Turcescu.

 Vorbind despre cazul Silaghi-Dascalu, jurnalistul l-a descris ca fiind un exemplu de coruptie in care au fost implicati si judecatori in schimbul unor avantaje consistente.

„Sa distrugi patrimoniul unuia dintre cele mai frumoase orase din Romania pentru a îmbuiba polticieni si asa zisi oameni de afaceri mi se pare extrem de dureros pentru societate româneasca”, a adăugat Turcescu.

Postul TeleM a prezentat toate datele Agentiei Nationale de Integritate, solicitând institutiei un punct de vedere asupra acestei situatii. (Sursa: TeleM.ro)

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata