Dezvăluire: Depozite secrete uriaşe de diamante extraterestre

A fost un secret de stat ştiut doar de câţiva oameni de încredere. Acum, Rusia a dezvăluit că deţine un depozit uriaş de “diamante de impact” care au trăsături neobişnuite, prezintă Messagetoeagle.com.

Formate în urmă cu câteva milioane de ani de către un asteroid care a căzut pe Pământ, aceste diamante extraterestre ar putea întoarce “cu susul în jos” pieţele mondiale.

În urmă cu câteva zile, Rusia a declarat că are în posesie trilioane de pietre preţioase care se află sub un crater de asteorid cu un diametru de 100 de kilometri, vechi de 35 de milioane de ani, în estul Siberiei, cunoscut sub numele de Astroproblema Popigai. Ruşii au ştiut despre această locaţie încă din anii ’70.

Vălul secretului a fost în sfârşit ridicat, iar Moscova a permis oamenilor de ştiinţă de la Institutul de Geologie şi Mineralogie Novosibirsk să vorbească despre acest aspect cu presa.

Citeste si:  Prostituţie "part-time": studente şi casnice din Rusia se vând pentru vacanţe de lux şi cadouri

Depozitul este localizat la graniţa dintre regiunea Krasnoyarsk şi Yakutia în structura cripto-exploziei Popigai. Este atât de mare încât poate aproviziona pieţele globale pentru următorii 3.000 de ani.

Potrivit agenţiei de presă ITAR-Tass, diamantele de la Popigai sunt “de două ori mai dure” decât pietrele obişnuite, ceea ce le face ideale pentru utilizări industriale şi ştiinţifice.

Directorul Institutului, Nikolai Pokhilenko, a declarat că ceea ce se află în acest loc este suficient pentru a “răsturna” pieţele de diamante mondiale.

Diamantele de impact se formează atunci când un asteroid se loveşte de o zonă bogată în depozite de grafit. Mineralele super-dense rezultate sunt de două ori mai dure decât diamantele obişnuite şi prezintă o granulaţie mare. Diamantele ca acestea sunt extrem de valoroase, nu doar pentru calităţile estetice, dar şi pentru folosirea lor în procesele industriale şi ştiinţifice de o precizie înaltă.

Citeste si:  "Factorul Gorbaciov" în campania electorală din Rusia

Domnul Pkhilenko a declarat că “resursele diamantelor super-dure conţinute de rocile din structura cripto-exploziei de la Popigai, sunt de zece ori mai mari decât toate rezervele mondiale cunoscute”. “Vorbim despre trilioane de carate. Prin comparaţie, rezervele actuale cunoscute în Yakutia sunt estimate la un miliard de carate”.

Acest lucru crează posibilitatea ca Rusia să subcoteze preţul materialului sintetic produs acum în China şi furnizarea unei noi tehnologii, mai ieftine, pentru fabricarea părţilor de maşini şi de avioane, precum şi de prelucrare a bijuteriilor.

Citeste si:  Armata rusă va primi racheta Bulava, a cărei testare s-a încheiat

“Diamantele din craterul Popigai ar putea întoarce totul cu “susul în jos”. Iar ceea ce se va întâmpla atunci cu preţurile de pe această piaţă nu este sigur”, spune directorul Institutului Diamantelor Industrial Yakutnipromalmaz, Gennady Nikitin.

Însă, există probleme legate de accesabilitatea şi izolarea extremă a locaţiei faţă de orice cale ferată sau drum rutier.

Cercetătorul Sobolev, Nikolai Tuchkov, a declarat că există într-adevăr “probleme cost-eficienţă, deoarece locaţia este izolată de orice centru populat”.

Totuşi, cercetătorii siberieni nu vor renunţa. O expediţie în acest crater de diamante steril este planificată deja. Depozitul este atât de mare încât, dacă aceste diamante Popigai erau bijuterii, fiecare cetăţean rus putea purta pe fiecare deget o mie de carate de diamante.

Citește și
1 Comentariu
  1. sica spune

    de aia isi permit sa investeasca doar in armament finantele sunt asigurate trebuie doar sa se apere

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close