EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,10 RON
(-0.05%)
GBP
5,38 RON
(-0.18%)
CHF
4,49 RON
(-0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.13%)
BYN
1,67 RON
(-0.26%)
CAD
3,09 RON
(-0.35%)
RSD
0,04 RON
(-0.02%)
AUD
2,94 RON
(+0.13%)
JPY
0,04 RON
(+0.49%)
CZK
0,19 RON
(-0.24%)
INR
0,06 RON
(-0.42%)

5 remedii naturale pentru tenul gras

Să ai grijă de pielea grasă poate reprezenta o provocare pentru multe persoane. Dacă nu ştii cum să abordezi problema într-un mod corect, pielea grasă poate determina apariţia unor eurpţii pe piele şi, de asemenea, poate face folosirea cosmeticelor mult mai dificilă.

Desigur, problema este dacă foloseşti tratamente populare de la magazin, aplici o mulţime de chimicale dure pe tenul tău, ceea ce poate duce la o uscare excesivă şi la iritaţie, relatează Wakeup-world.com.

Iată câteva sugestii pentru cinci moduri naturale prin care poţi avea grija de pielea ta grasă fără a-ţi provoca un anumit disconfort.

  • Aloe vera

Folosirea gelului de aloe vera este o modalitate ideală de a ajuta la eliminarea grăsimii care se află în straturile superioare ale pielii. Dacă ai multă grăsime în porii tăi sau dacă aceştia sunt înfundaţi, poţi folosi aloe vera pentru a-i curăţa. Ar trebui să foloseşti gelul de trei ori pe zi, aplicându-l direct pe faţă. Dacă tenul este iritat, poţi răci gelul de aloe vera pentru a avea un efect mult mai calmant.

  • Apă rece

În loc să foloseşti produse de curăţare a tenului foarte dure, îţi poţi trata pielea grasă cu apă rece naturală. Tot ce trebuie să faci este să îţi speli faţa cu apă rece regulat şi să începi să o ştergi uşor prin tamponare cu un prosop. Aceasta este o modalitate foarte bună de a ajuta la eliminarea grăsimii în exces de pe piele.

  • Nu mai folosi produse hidratante

Deşi multe persoane cred că produsele hidratante sunt esenţiale pentru o piele sănătoasă, acestea sunt mai puţin utile pentru persoanele care au tenul gras. Din cauza faptului că piele este deja grasă, aceasta nu are nevoie de ajutor suplimentar din partea unui produs hidratant.

De fapt, folosirea unei creme hidratante pe un ten deja gras nu face altceva decât să producă înfundarea şi mai multor pori.

  • Evită să îţi atingi faţa

Un motiv des întâlnit pentru care oamenii au probleme cu erupţiile de pe piele este din cauză că aceştia îşi ating permanent faţa în timpul zilei. Mâinile intră în contact cu aproape tot într-o zi obişnuită, aşa că de obicei mâinile sunt murdare, chiar dacă nu este vizibil.

De asemenea, părul care atinge faţa poate provoca o mulţime de probleme, deoarece firele de păr pot deveni grase sau pot conţine mai multe tipuri de impurităţi.

  • Foloseşte produse de curăţare naturale

Crearea unui produs de curăţare natural poate reprezenta o modalitate foarte bună de a lupta împotriva uleiurilor şi a grăsimilor care pot fi întâlnite în pielea noastră. Există diferite reţete pentru astfel de produse naturale, folosind doar lucruri pe care le poţi găsi în jurul casei.

Dacă ai să cauţi pe internet o să găseşti opţiuni potrivite care îţi vor permite să exfoliezi celule moarte ale pielii, să cureţi porii şi absorbi grăsimile din pielea ta.

Dacă vei combina aceste sfaturi într-o rutină de îngrijire săptămânală sau chiar zilnică, vei obţine rezultatele dorite. Deşi aceste rezultate nu se vor întâmpla instantaneu, vei observa o diferenţă reală în ceea ce priveşte pielea ta pe parcursul a câteva săptămâni, fără a folosi substanţe dure de îngrijire a pielii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata