GALERIE FOTO: Priviri ale copiilor… muncitori în fabrici

0

Deşi este o practică barbară a trecutului, munca copiilor încă există în SUA şi în jurul lumii, iar eforturile internaţionale de a opri aceste abuzuri evoluează destul de încet.

Departamentul de Muncă a SUA a înaintat un raport săptămâna trecută care a descoperit 134 de produse din 17 ţări care ar putea avea legătură cu munca silnică sau cu cea a copiilor.

Companii majore, precum Chuck E. Cheese, au fost amendate pentru încălcarea legilor privind aspecte ale muncii copiilor, şi produse populare, inclusiv batoanele de ciocolată Hershey, au fost descoperite ca având legături cu diverse munci atribuite copiilor.

Munca realizată de copii a reprezentat dintotdeauna o parte majoră din viaţa economică. În istoria SUA, în momentul în care Revoluţia Industrială a mutat locurile de muncă de la ferme la fabrici, angajatorii preferau muncitorii copii deoarece nu existau şanse ca aceştia să intre în grevă şi reprezentau o mână de lucru mai ieftină, potrvit Proiectului de Educaţie Publică privind Munca Copiilor.

Muncitorii copii reprezentau o parte predominantă a vieţii în fabrică, încât în 1938, guvernul federal a fost nevoit să voteze o lege prin care se stabilea vârsta minimă şi limitele orelor de muncă.

Huffingtonpost.com a realizat un album cu fotografii ale muncitorilor minori din 1911, care oferă o retrospectivă şi o reamintire a condiţiilor care mai persistă, în unle locuri, şi astăzi.

1. Vânzător de ziare

Fernance Silvia, un comerciant de ziare în vârstă de 7 ani, stătea şi vindea publicaţiile până la ora 20 în unele zile. Fotografia este realizată pe data de 22 august 1911, în New Bedford.

2. Moara Ayer

Instantanee cu tineri muncitori care merg la moara Ayer la 6:30-7:00. Fotografia este realizată pe data de 11 septembrie 1911, în Lawrence, Massachusetts.

3. Morile Eclipse

Un grup de “muncitori” la o moară din North Adams, Massachusetts. Fotografia este realizată în 1911.

4. Compania de fabricaţie Sagamore

Muncitori tineri pleacă de la o moară ce aparţinea companiei de fabricaţie Sagamore. Fotografia este realizată pe data de 26 august 1911, în Fall River, Massachusetts.

5. Schimbul de după amiază

Un grup de copii, nici unul mai mare de 16 ani, începe tura de muncă de după prânz. Fotografia este realizată pe data de 19 mai 1911, în Yazoo City, Mississippi.

6. Fabrica de ţigări

Băieţi tineri care muncesc la o fabrică de ţigări. Fotografia este realizat pe data de 6 iunie în Danville, Virginia.

7. Mori de tricotat Chesapeake

Copii care merg la muncă la morile de tricotat Chesapeake din Berkley. Fotografia este realizată pe data de 15 iunie 1911.

8. Culegător de creveţi

Un băiat în vârstă de 5 ani culege creveţi în 1911.

9. Contrabandă cu copii

Copiii care aşteaptă să fie introduşi ilegal în fabrici. Fotografia este realizată în 1911, în Winchendon, Massachusetts.

10. Fabrica de mătase Stearn

Tineri muncitori de la fabrica de mătase Stearns din Petersburg, Virginia, în 1911.

11. Compania de stridii

Emma Kelly, în vârstă de 8 ani, culegea creveţi de la 3 dimineaţa şi până la ora 16. Fotografia este realizată în Bay ST. Louis, Mississippi, în 1911.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.