Negocierile pentru vânzarea Oltchim au fost reluate la Ministerul Economiei

Negocierile pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim au fost reluate, luni, 1 octombrie, la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), termenul limită pentru semnarea contractului de vânzare-cumpărare fiind 1 octombrie 2012.

„Ei (n.r. autorităţile) dau documente confidenţiale presei, iar noi o să avem două propuneri clare: ori acceptă moratoriul nostru şi nu mai fac niciun fel de dezvăluiri pe parcursul negocierii, ori lasă presa în interior. Oferta noastră clară este de a plăti salariile de la Oltchim până când contractul se va încheia. Vrem să plătim din surse proprii şi atrase, constituite fie din donaţii, fie din credite. Am depus în conturile ministerului”, a declarat Dan Diaconescu, la Ministerul Economiei.

Acesta a adăugat că intenţionează să plătească salariile angajaţilor Oltchim şi că plata totală poate fi efectuată până în februarie 2013, precizând, însă, că intenţionează să plătească la semnarea contractului. „Până în februarie pe poate plăti, noi vrem să dăm banii acum”, a spus Diaconescu.

Acesta s-a angajat, în oferta depusă pentru cumpărarea acţiunilor Oltchim, să plătească suma ofertată, de 45 milioane lei, la semnarea contractului, perioada pentru negocierea documentului fiind de zece zile de la adjudecarea licitaţiei.

Diaconescu a reiterat condiţiile în care ar semna contractul: garantarea faptul că nu va fi solicitată intrarea în insolvenţă a Oltchim după cumpărare, necondiţionarea cumpărării Arpechim şi plata salariilor restante de către autorităţi înainte de semnarea contractului.

La negocierile de la MECMA participă şi liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, care a reiterat solicitările angajaţilor, respectiv plata salariilor, respectarea contractului colectiv de muncă, repornirea combinatului şi preluarea Arpechim.

Termenul limită pentru negocierea şi semnarea contractului de vânzare cumpărare a acţiunilor Oltchim este 1 octombrie 2012.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.