EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

PDL, Partidul Forţa Civică şi PNŢCD au constituit oficial Alianţa România Dreaptă

0

Alianţa România Dreaptă (ARD) s-a lansat oficial, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, ca alianţă electorală de centru-dreapta în vederea alegerilor parlamentare în cadrul unei construcţii politice reprezentate de Partidul Democrat Liberal, Partidul Forţa Civică şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat.

Lansarea ARD a fost precedată de reuniuni ale forurilor de conducere lărgite ale democrat-liberalilor şi celor de la Forţa Civică – Consiliul de Naţional de Coordonare al PDL şi Consiliul Naţional al PFC – în cadrul cărora s-a validat înfiinţarea Alianţei România Dreaptă.

„Alianţa România Dreaptă este gata de drum, dar trebuie să turăm motoarele.(…) România are nevoie de normalitate. (…)Normalitate înseamnă democraţie, stat de drept, domnia legii şi respect faţă de muncă. Vom continua procesul de restructurare şi modernizare statului. În numai cinci luni guvernarea USL îşi arată „roadele”.(…) Experimentele USL ne-au adus la marginea izolării. Noi am pregătit România pentru Schengen, USL a îndepărtat România de Schengen. Este timpul să punem România pe drumul corect”, a declarat preşedintele PDL, Vasile Blaga, care şi-a exprimat speranţa că ARD va câştiga alegerile care vor urma.

Mihai-Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică, a afirmat, la rândul său, că ARD este reprezentată de „România de dreapta” care va propune un îndreptar politic şi de guvernare. „Trebuie şă fim uniţi, loiali unii altora”, a spus Ungureanu.

În discursul său, liderul PNŢCD, Aurelian Pavelescu a ţinut să transmită şi un mesaj către PNL.
„Am un mesaj foarte clar pentru dreapta, inclusiv cea liberală. După anexarea PNL de către stânga post-comunistă (…), alianţa noastră are datoria să-şi asume şi marea tradiţie politică, tradiţie care vine de la Ion C. Brătianu”, a spus Pavelescu.

Invitat la eveniment, preşedintele Partidului Noua Republică, Mihai Neamţu, a afirmat că nu a pregătit un discurs politic sau electoral şi a preferat să citeze pasaje dintr-o scrisoare pe care a primit-o de la un tânăr în vârstă de 18 ani din Piatra Neamţ cu referire la alegerile din 9 decembrie. „Pentru prima oară el se va afla în faţa unui scrutin. El va vota dreapta, cu mâna dreaptă, pentru România dreaptă”, a spus Neamţu.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.