Preşedintele Colegiului Medicilor din România vrea ca UE să compenseze cheltuielile cu studiile medicilor migranţi

0

Uniunea Europeană trebuie să compenseze, sub diferite forme, cheltuielile educaţionale pentru absolvenţii facultăţilor de medicină din România care aleg să lucreze în statele europene, a declarat, duminică, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi.

Vasile Astărăstoae, care este totodată şi preşedintele Colegiului Medicilor din România, susţine că Uniunea Europeană ar trebui să achite o parte din cheltuielile celor care s-au format în universităţile de medicină din ţară şi au preferat să lucreze în străinătate, acoperind astfel o problemă a sistemului de sănătate din ţările europene.

Conform sursei citate, din 2007 până în prezent peste 13.000 de medici români au plecat să lucreze în străinătate, iar de la începutul acestui an 1.605 medici şi-au găsit de lucru în spitalele şi clinicile din străinătate. Pentru şcolarizarea celor peste 13.000 de medici migranţi, susţine Astărăstoae, statul român a cheltuit cel puţin 3,5 miliarde de euro.

‘Noi cerem cerem şi compensaţii, pentru că noi am muncit. Chiar dacă un ochi râde pentru că absolvenţii noştri sunt apreciaţi, celălalt plânge că nu îşi găsesc locul în această societate’, a spus Vasile Astărăstoae.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.