Preşedintele Traian Băsescu subliniază contribuţia BOR, condusă de Patriarhul Daniel, la binele comun al societăţii

0

Preşedintele Traian Băsescu îşi exprimă profunda apreciere faţă de contribuţia Bisericii Ortodoxe Române, sub înalta păstorire a Patriarhului Daniel, la binele comun al societăţii, prin promovarea valorilor creştine şi susţinerea pe care o acordă românilor.

‘Preafericirea Voastră, am deosebita onoare de a vă adresa cele mai calde urări cu prilejul aniversării întronizării ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Doresc să vă felicit pentru tot ceea ce aţi realizat în aceşti ani fructuoşi, care au insuflat un nou dinamism Bisericii, şi să vă urez succes în îndeplinirea lucrării viitoare. De asemenea, îmi exprim profunda apreciere faţă de contribuţia Bisericii Ortodoxe Române, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, la binele comun al societăţii noastre, prin promovarea valorilor creştine şi susţinerea pe care o acordă românilor.

Dialogul, solidaritatea şi cooperarea sunt principii esenţiale pentru Biserica Ortodoxă Română şi constituie căi eficiente pentru depăşirea dificultăţilor. Avem nevoie de modele şi, în acest sens, efortul constant pe care îl împliniţi, mai ales în rândul tinerei generaţii, reprezintă o premisă a dezvoltării societăţii noastre”, afirmă Traian Băsescu în mesajul de felicitare transmis duminică cu ocazia aniversării a cinci ani de la întronizarea Patriarhului Daniel.

Preşedintele a subliniat şi rolul deosebit de important pe care BOR îl are în sprijinirea românilor care se află în afara graniţelor ţării.

„Totodată, aş dori să salut sprijinul pe care Biserica Ortodoxă Română îl oferă gestionării fenomenului migraţiei, ajutând comunităţile româneşti ortodoxe stabilite în afara graniţelor să devină comunităţi vii şi dinamice în societăţile care le găzduiesc. Trăim într-o lume aflată în schimbare, iar pluralismul de viziuni şi identităţi necesită o capacitate sporită de comunicare şi de conciliere. Societatea românească a avut mereu în Biserica Ortodoxă un partener, alături de care şi-a actualizat fidelitatea faţă de valorile solidarităţii şi ale respectului pentru tradiţie. Am deplina încredere, Preafericirea Voastră, că viitorul ne va confirma viziunea unei societăţi demne şi solidare, în spiritul cunoaşterii şi al responsabilităţii”, se arată în mesajul preşedintelui Traian Băsescu.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.