Rusia: un grup de creştini ortodocşi cere interzicerea operei-rock „Jesus Christ Superstar”

0

Un teatru rus a suspendat vânzarea de bilete pentru opera-rock ‘Jesus Christ Superstar’ în urma deschiderii unei anchete a Parchetului sesizat de un grup de creştini ortodocşi care consideră că spectacolul este ofensator, informează media ruse.

Conducerea teatrului filarmonic Rostov-pe- Don (1.100 km sud-est de Moscova) a suspendat vânzarea de bilete pentru opera-rock creată de Andrew Lloyd Webber până la o decizie a Parchetului ce este aştepată luni, a indicat televiziunea rusă.

O petiţie semnată de 18 persoane prin care se cere anularea viitoarei reprezentaţii a spectacolului prevăzută pentru 18 octombrie a fost trimisă Parchetului local şi conducerii Operei.

‘Din punctul nostru de vedere, imaginea lui Hristos, aşa cum apare în operă, este greşită din punct de vedere al creştinismului’, scrie unul din semnatari. ‘Dacă se doreşte o punere în scenă, trebuie să obţină acordul Patriarhiei’, continuă el, adăugând că opera-rock este ‘o profanare’.

Parchetul a declarat pentru Interfax că a primit această solicitare şi că urmează să facă verificări.

Spectacolul, montat de o trupă din Sankt Petersburg, a fost deja prezentat de patru ori la Rostov-pe-Don.

Un reprezentant local al Bisericii Ortodoxe Ruse, Igor Petrovski, a declarat la televiziune că punctul de vedere al semnatarilor petiţiei nu este împărtăşit şi de Biserică.

De amintit că deputaţii ruşi au cerut la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei dezbateri preliminare la un proiect susţinut de toate grupurile reprezentate în parlament, ca persoanele care aduc insulte credincioşilor să fie urmăriţi în justiţie. Proiectul a fost iniţiat în urma mult mediatizatului caz al trupei Pussy Riot.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.