ANM: Fenomenul de secetă se menţine în zonele agricole din est, sud-est şi vest

0

Fenomenul de secetă se va menţine, în intervalul 2-8 octombrie, în zonele agricole din estul, sud-vestul şi vestul ţării, în timp ce pe mai multe suprafeţe din Muntenia şi Transilvania aprovizionarea cu apă se încadrează în limite satisfăcătoare, potrivit unei informări a Administraţiei Naţionale de Meteorologie /ANM/.

La data de 1 octombrie a.c., în adâncimea de sol 0-20 cm (ogor), se înregistrează valori deosebit de scăzute şi local scăzute, seceta pedologică fiind moderată (SM) şi, izolat, puternică (SP) şi extremă (SE), în majoritatea regiunilor agricole.

De asemenea, pe suprafeţe extinse din Muntenia şi Transilvania, precum şi local în estul, centrul şi vestul Moldovei, estul Maramureşului şi al Banatului, aprovizionarea cu apă a solului, se încadrează în limite satisfăcătoare (AS) şi, izolat, apropiate de optim (ApO).

Potrivit sursei citate, în intervalul 2-8 octombrie, prognoza meteorologică estimează apariţia unor ploi pe arii relativ extinse dar în general slabe cantitativ, mai ales în zilele de 3 şi 7 octombrie. În restul intervalului, va ploua doar izolat.

În aceste condiţii, în stratul de sol 0-20 cm (ogor), seceta pedologică cu diferite grade de intensitate (extremă, puternică şi moderată) se va menţine în zonele agricole din estul, sud-vestul şi vestul teritoriului agricol.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.