EUR
4,76 RON
(-0.15%)
USD
4,19 RON
(+0.03%)
GBP
5,46 RON
(-0.24%)
CHF
4,19 RON
(-0.26%)
AUD
3,00 RON
(-0.44%)
CAD
3,18 RON
(-0.63%)
BGN
2,43 RON
(-0.12%)
RUB
0,06 RON
(-0.62%)
ZAR
0,30 RON
(-0.56%)
BRL
1,13 RON
(+0.12%)
CNY
0,62 RON
(-0.57%)
INR
0,06 RON
(-0.24%)

Concurent serios pentru TAROM, FlyDubai a început operarea curselor către Bucureşti

1

Compania low-fare a emiratului Dubai, FlyDubai, a început luni, 1 octombrie, primele curse către Bucureşti, urmând să devină un concurent serios pentru operatorul naţional TAROM, care organizează curse către Emiratele Arabe Unite.

‘Aşteptăm de mult introducerea acestor curse, cu o companie care vine cu un nou concept, acela de servicii cu standarde înalte contra cost, dând în acelaşi timp posibilitatea pasagerilor de a zbura cu o companie extrem de serioasă şi în dezvoltare. Zborurile cu FlyDubai se efectuează în timpul zilei, ceea ce le permite clienţilor să beneficieze în plus de o noapte de cazare’, a declarat luni, cu ocazia zborului inaugural FlyDubai către Bucureşti, Nicolae Demetriade, reprezentantul companiei la Bucureşti şi fost director general TAROM.

FlyDubai va concura astfel cu TAROM, care are curse directe către Dubai, însă nu este exclus un acord code-share între cele două companii, au anunţat reprezentanţii FlyDubai.

‘Vom începe să operăm cu trei curse pe săptămână, pe ruta Dubai – Bucureşti, lunea, miercurea şi duminica, iar din 28 octombrie vom creşte frecvenţa la patru zboruri, cu un zbor şi în ziua de joi. Bucureştiul este a 49-a destinaţie a companiei noastre, şi ne propunem să asigurăm posibilitatea de a zbura pentru toate categoriile de clienţi’, a declarat Ghaith al Ghaith, CEO FlyDubai.

Operatorul aerian, deţinut ca şi mult mai cunoscuta companie Emirates, de familia Al Maktoum din Dubai, este linia aeriană accesibilă a emiratului, înfiinţată în 2009, şi care operează în prezent 45 de destinaţii din Africa, Europa, Orientul Mijlociu, Oceanul Indian şi Asia cu cele 24 de aeronave Boeing 737-800 din flota sa.

Primul zbor al liniei aeriene a fost Dubai – Beirut, pe 1 iunie 2009, şi de atunci compania s-a dezvoltat exponenţial.

‘Pentru România este un eveniment important. Credem că începerea curselor FlyDubai este un bun moment pentru a promova România, atât ca destinaţie de business, cât mai ales ca destinaţie turistică’, a spus ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, prezent la zborul inaugural al FlyDubai.

În Europa Centrală şi de Est, FlyDubai asigură legătura dintre emirat şi multe oraşe, inclusiv Bucureştiul, cu 78 de zboruri regulate către destinaţii precum: Belgrad (Serbia), Donetsk (Ucraina) şi Harkov (Ucraina) precum şi oraşe importante din Armenia, Georgia şi Federaţia Rusă.

Compania a fost înfiinţată de şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite şi conducătorul Emiratului Dubai.

Cursele către Bucureşti vor pleca din Dubai la ora 09.15, ora locală, şi vor ajunge în Capitală la 13.30, urmând ca în aceeaşi zi să plece către emirat la ora 14.15 şi să aterizeze la ora 20.00, ora locală.

loading...

Citește și
1 Comentariu
  1. cititor spune

    Daca ministrul transporturilor, care detine o mare parte din Tarom chiar a spus ca inceperea curselor FlyDubai la Bucuresti este un moment important pt Romania, inseamna ca este total paralel cu ceea ce inseamna transporturile si mai ales aviatia.
    Probabil ca nu stie ce inseamna concurenta si arata cat de mult ii pasa de companiile care sunt in subordinea ministerului pe care il conduce.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.