Consum de bere record la jumătatea Oktoberfest de la Munchen

0

Festivalul Oktoberfest de la Munchen s-ar putea îndrepta către un nou record al berii consumate după ce au fost băuţi 3,6 milioane de litri doar în prima săptămână. Numărul de persoane care îşi pierd cunoştinţa sau îşi pierd copiii a crescut însă la rândul său, relatează revista germană Der Spiegel în ediţia de luni.

Prima săptămână a Oktoberfest-ului s-a terminat, iar statisticile de la jumătatea festivalului arată că anul acesta sunt mai mulţi vizitatori, care beau mult mai multă bere, cu o serie de consecinţe previzibile. Numărul de ‘Bierleichen’, adică persoane care îşi pierd cunoştinţa din cauza alcoolului, a crescut cu aproape 20%, la 445, majoritatea având sub 30 de ani, potrivit Crucii Roşii.

Numărul de vizitatori a crescut de la 3,5 milioane anul trecut la 3,6 milioane la această ediţie, datorită vremii mai însorite, conform organizatorilor. Iar cea mai importantă statistică, cea a numărului de halbe de bere de un litru consumate, arată o creştere de aproape 6%, la 3,6 milioane, faţă de 3,4 milioane anul trecut, a informat capitala bavareză duminică.

În ritmul acesta, ediţia din acest an ar putea doborî recordul de bere consumată de 7,5 milioane de litri stabilit anul trecut, ceea ce ar fi o realizare impresionantă ţinând cont de faptul că Oktoberfest 2012 are cu o cincime mai puţin spaţiu de desfăşurare, din cauza unui festival agricol adiacent care s-a terminat duminică, relatează revista germană.

Numărul de copii pierduţi şi predaţi angajaţilor a crescut, de asemenea, semnificativ, de la 56 la 93. Până sâmbătă seară au fost predate 2.600 de obiecte pierdute, inclusiv un corn francez, un aparat auditiv, două verighete, o pereche de pantaloni de costum şi una de ‘lederhosen’ (pantaloni de piele scurţi).

Gărzile de securitate au confiscat un total de 63.000 de halbe de bere goale pe care vizitatorii au încercat să le ia drept suvenire gratuite din corturi. Numărul de operaţiuni de poliţie la festival a crescut cu 6%, de la 999 anul trecut la 1.059.

‘Din fericire, nu a fost nicio tentativă de crimă în prima jumătate a festivalului şi nu a fost nimeni rănit foarte grav’, în ciuda numărului crescut de halbe de bere masive folosite în încăierări, a declarat poliţia din Munchen. ‘Lovirea oamenilor cu halbe sau aruncarea lor este o infracţiune extrem de periculoasă. De aceea este foarte important că am reuşit să arestăm 25 de atacatori pe loc’, a afirmat Robert Kopp, şeful adjunct al poliţiei din capitala bavareză.

Oktoberfest se termină duminică, 7 octombrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.