EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Cum să faci un milion de dolari din vânzarea planurilor de lecţii

0

Deanna Jump este o educatoare de grădiniţă care câştigă mai puţin de 30.000 de dolari pe an. Însă, anul acesta ea a declarat că a câştigat un milion de dolari, relatează Smallbusiness.yahoo.com.

Cum? Prin Teacherspayteachers.com (TPT – “profesorii plătesc profesorii”), locul online care permite profesorilor să vândă planuri de lecţii altor profesori. Jump a devenit primul profesor de pe site care a câştigat mai mult de un milion de dolari prin vânzarea planurilor sale de lecţii, care se concentrează asupra educaţiei în grădiniţe.

“Să predau este un hobby de-al meu”, spune Jump. “Am câştigat mult pe TPT, evident. Nu mai sunt obligată să predau, însă aceasta este pasiunea mea. Nu îmi pot imagina viaţa fără să predau”.

Jump este cel mai mare vânzător de pe TPT. Potrivit fondatorului TPT, Paul Edelman, websiteul are momentan 15.000 de utilizatori care îşi încarcă planurile de lecţii, dintre care 10.000 le şi vând. Doi utilizatori au vândut materiale care valorează peste 300.000 de dolari şi peste 20 au vândut materiale de peste 100.000 de dolari prin intermediul websiteului.

“Am fost complet uluiţi” a spus Edelman. “Această tendinţă a început în 2010, când Deanna a câştigat în jur de 27.000 de dolari în ultimul semestru al anului. Am crezut că este o anomalie, însă s-a dovedit a fi doar începutul. Acest semestru, Deanna a câştigat în jur de un sfert de milion de dolari”.

Aşadar, de ce sunt atât de căutate planurile de lecţii realizate de o educatoare cu har?

Edelman spune că “planurile sunt bine concepute. Sunt pline de activităţi eficiente, bine gândite şi extrem de creative pentru copiii de cinci ani. Iar ea este un promoter foarte bun pentru materialele sale”.

Centrul strategiei de marketing al profesoarei Jump este blogul său destul de popular despre metode de predare, numit „Ora doamnei Jump”, pe care îl foloseşte pentru a-şi promova planurile sale de lecţii.

Planurile de lecţii ale lui Jump variază ca preţ de la gratuit la un pachet de 100 de dolari, pe care profesorii îl pot folosi pentru un întreg an şcolar. Pagina sa de profil arată că are peste 17.000 de prieteni pe website şi un rating de 4.0. Atunci când Jump încarcă o nouă resursă, abonaţii ei primesc o notificare. “Pot să postez ceva, şi în maxim o oră deja a început să se vândă”, relatează Jump.

TPT oferă două carduri de membru, o versiune gratuită şi o abonare premium de 59,95 de dolari pe an. Websiteul ia un comision de 40% din toate vânzările realizate către utilizatorii obişnuiţi, şi 15% din planurile vândute către utilizatorii premium.

Edelman, un fost profesor de şcoală primară, a fondat TPT în 2006, ca o modalitate de a ajuta profesorii să facă economie de timp. În timp ce siteuri asemănătoare încurajează profesorii să împărtăşească planurile de lecţii gratuit, Edelman s-a gândit că dacă le oferă profesorilor posibilitatea de a câştiga bani, ar produce planuri de lecţii de o calitate mai mare şi ar stimula tot mai mulţi potenţiali utilizatori.

Edelman a vândut compania către Scholastic pentru aproximativ 500.000 de dolari la puţin timp după ce a fondat-o, însă a cumpărat-o înapoi în 2009. TPT a procesat anul acesta tranzacţii privind vânzarea planurilor de lecţii în valoare de 30 de milioane de dolari.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.