EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.32%)
CHF
4,17 RON
(+0.15%)
AUD
3,00 RON
(-0.17%)
CAD
3,17 RON
(+0.06%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.05%)
BRL
1,13 RON
(-0.24%)
CNY
0,62 RON
(+0.26%)
INR
0,06 RON
(+0.15%)

Laura Codruţa Kovesi, decorată de preşedintele Traian Băsescu

0

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi, 2 octombrie, decretul pentru decorarea procurorului-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Codruţa Kovesi.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru activitatea desfăşurată timp de şase ani la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pentru meritele deosebite în îndeplinirea actului de justiţie în România, domnul preşedinte Traian Băsescu conferă Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler doamnei Laura Codruţa Kovesi, procurorul-general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Mandatul Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Ministerului Public s-a încheiat începând cu data de 2 octombrie, procurorul Daniel Morar, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, preluând, pentru o perioadă de şase luni, interimatul în funcţia de procuror general al României.

Kovesi şi-a prezentat luni un bilanţ al celor şase ani la şefia Ministerului Public, obiectivele asumate la preluarea funcţiei în 2006, precum şi situaţia existentă în acel moment.

În prezent, atât la DNA, cât şi la Parchetul General conducerea este interimară, mandatele şefilor acestor instituţii expirând la 12 august 2012 şi, respectiv, pe 2 octombrie 2012. În luna august, mandatul procurorului-şef al DNA, Daniel Morar, a fost prelungit tot pentru o perioadă de şase luni.

Candidaturile pentru funcţiile de procuror-şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Casaţie şi Justiţiei şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie se mai pot depune până la data de 3 octombrie, după ce termenul anunţat iniţial, 24 septembrie, a fost prelungit de Ministerul Justiţiei.

Anterior mandatului de procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi a fost procuror-şef al Biroului Teritorial Sibiu – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.