Ministrul Liviu Pop: La Oltchim a circulat extrem de multă telenovelă

0

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, acuză fosta conducere a Oltchim de lipsă de interes în privatizare şi a dat asigurări că indiferent de rezultatul negocierilor cu Dan Diaconescu combinatului petrochimic nu va fi lichidat iar angajaţii îşi vor păstra locurile de muncă.

„Ce am constat mai ales în ultima perioadă, mai ales la cea mai importantă activitate a Guvernului, văzută de către unii în ultimele zece zile, privatizarea Oltchimului: am constat că este şi o lipsă de interes. Şi nu vreau acum să dau vina pe unii sau pe alţii, dar m-am deplasat în Vâlcea la două săptămâni de la aprobarea memorandumului Guvernului, un memorandum care prevedea cum să se facă privatizarea Oltchimului – 17 pagini.

E inexplicabil pentru mine cum 16 directori executivi, directorul general de la Oltchim, liderul de sindicat de la Oltchim, 16 lideri de secţie de Oltchim, ca să-i pun pe toţi la coş comun, nu ştiau conţinutul memorandumului, care era un document public. Era sorta lor în joc şi timp de două săptămâni nu s-au interesat de acest memorandum. Mai grav, am lăsat un document care-l aveam din întâmplare la mine, îl luasem de pe site, şi am venit în săptămâna următoare să constat că totuşi informaţia n-a circulat. În schimb circula foarte multă telenovelă, extrem de multă telenovelă. Toată lumea îşi dădea cu presupusul şi cu toate celelalte”, a declarat luni, la Zalău, Liviu Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a subliniat că modul de privatizare adoptat presupune păstrarea locurilor de muncă de către actualii angajaţi, iar combinatul Oltchim nu va fi lichidat.

„E foarte important ca astăzi să se finalizeze, în principal, circul mediatic pe care domnul Dan Diaconescu a încercat să-l facă, însă eu îi pot asigura pe toţi cei care lucrează la combinatul Oltchim că, indiferent de planul A sau planul B, adică semnează sau nu semnează contractul domnul Diaconescu, nu se lichidează combinatul de la Oltchim, pentru că prin procedura de privatizare, chiar dacă Guvernul Boc ne-a lăsat această privatizare ca şi condiţie obligatorie, nu se lichidează cum dorea cineva să-l lichideze acum un an sau acum doi ani de zile. Modelul de privatizare înseamnă menţinerea locurilor de muncă şi cred că acesta este principalul lucru pe care trebuie să-l înţeleagă nu numai angajaţii Oltchimului, ci toţi cetăţenii din zona Vâlcea, Argeş, zonă în care se crează aproximativ 15.000 de locuri de muncă de pe urma activităţii combinatului”, a conchis Liviu Pop.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.