Omul de afaceri Ilie Carabulea va fi eliberat din penitenciar, conform unei decizii a Tribunalului Alba

0

Tribunalul Alba a respins luni recursul procurorilor împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Aiud prin care s-a dispus eliberarea condiţionată a omului de afaceri Ilie Carabulea.

 Hotărârea instanţei este definitivă şi executorie, prin urmare Ilie Carabulea urmează să fie eliberat din Penitenciarul Aiud, informează un comunicat difuzat de Tribunalul Alba.

Judecătoria Aiud a admis pe 5 septembrie propunerea de eliberare condiţionată făcută de Comisia din cadrul Penitenciarului Aiud privindu-l pe Ilie Carabulea, condamnat la executarea unei pedepse de un an şi şase luni de închisoare pentru corupţie. Comisia a stabilit că Ilie Carabulea a avut pe perioada detenţiei o bună purtare, nu a avut abateri disciplinare şi a muncit în penitenciar, la Bibliotecă, fiindu-i scăzute astfel zile din pedeapsă.

La sfârşitul lunii aprilie a acestui an, Ilie Carabulea, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni de închisoare pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri a fost dus în detenţie la Penitenciarul din Aiud.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, la cinci ani de închisoare cu executare, un fost ofiţer SRI, Tiberiu Popescu, la doi ani şi şase luni de închisoare, Sebastian Cârstea, director la un liceu din Sibiu, şi soţia acestuia, Izabela Cârstea, la un an şi două luni de închisoare. Un alt inculpat a fost achitat, aplicându-i-se o amendă administrativă de 1.000 de lei.

Florin Apostu şi Tiberiu Popescu au fost deferiţi justiţiei pentru mită, trafic de influenţă, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, favorizarea infractorului, Ilie Carabulea – pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, soţii Cârstea – fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infracţiunea de dare de mită, iar Nicolae Boţa – pentru dare de mită.

În 15 aprilie 2011, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Constanţa la 3 ani de închisoare cu executare, pentru infracţiuni de corupţie. Ofiţerul SRI judecat în acelaşi dosar a fost condamnat la un an şi opt luni cu executare, tot pentru fapte de corupţie. Potrivit magistraţilor constănţeni, alţi patru inculpaţi anchetaţi alături de prim-procuror şi ofiţerul SRI, Mihaela Izabela Cârstea, Sebastian Dumitru Cârstea, Nicolae Boţa şi Ilie Carabulea, au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare, primii trei la câte un an şi două luni, iar omul de afaceri – la doi ani de închisoare.

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în decembrie 2010.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.