EUR
4,74 RON
(0%)
USD
4,20 RON
(+0.24%)
GBP
5,41 RON
(-0.02%)
CHF
4,18 RON
(-0.01%)
AUD
3,00 RON
(-0.01%)
CAD
3,17 RON
(-0%)
BGN
2,42 RON
(+0.06%)
RUB
0,06 RON
(-0.27%)
ZAR
0,30 RON
(-0.03%)
BRL
1,13 RON
(-0.03%)
CNY
0,62 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0.01%)

Ponta: Cred că Diaconescu a jucat o carte politică cu PDL ca să dea o lovitură Guvernului USL

0

Premierul Victor Ponta a susţinut, luni, că Dan Diaconescu a „jucat o carte politică alături de PDL” în ceea ce priveşte Oltchim pentru a da o lovitură Guvernului USL.

„Cred că dl Dan Diaconescu a jucat o carte politică alături de cei de la PDL, carte pe suferinţa oamenilor de la Oltchim, pentru că şi-a bătut joc de oamenii de la Oltchim, nu a avut niciodată nici un euro cu care să cumpere Oltchim şi, împreună cu cei de la PDL, s-a gândit să dea o lovitură Guvernului USL. Nu cred că au dat o lovitură atât de mare, dar cred că modul absolut cinic în care şi-au bătut joc de oamenii de acolo s-ar putea să se întoarcă împotriva lor”, a spus Ponta, la Antena 3.

El a adăugat că Diaconescu a prezentat scrisori de garanţie false. „După ce te arzi prima dată sufli şi în iaurt. Aceste condiţii puse în România sunt identice cu cele din Polonia, Franţa sau în altă parte. Cel care în Polonia sau în Franţa vine cu o garanţie falsă la bancă a doua zi stă arestat, nu mai merge pe stradă”, a spus premierul, precizând că scrisorile de garanţie cu care a venit Dan Diaconescu sunt false, acest lucru fiind verificat de instituţiile statului timp de zece zile.

Ponta a susţinut însă că cercetările ar putea avea rezultate abia după alegerile parlamentare din 9 decembrie.”Sigur că noi putem să punem foarte multe condiţii, dar să ştiţi că în orice ţară normală a doua zi care a făcut lucrul acesta (n.r. – merge la închisoare), dar la noi nu se va întâmpla lucrul acesta. Noi putem să verificăm, putem să facem zece verificări, am constatat. Ştiţi că s-a întâmplat ceva? S-a transmis acea scrisoare de garanţie falsă de la o bancă din Irak, e vorba de acum două sau trei luni. S-au trimis o mulţime de lucruri, poate că la timpul potrivit, poate după alegeri, vom avea rezultatul acestor cercetări”, a afirmat el.

Primul-ministru a completat că „simpla sancţionare a lui Adriean Videanu, Cristian Boureanu şi Dan Diaconescu nu este suficientă”.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.