EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,19 RON
(+0.15%)
GBP
5,42 RON
(-0.12%)
CHF
4,18 RON
(-0.11%)
AUD
3,00 RON
(+0.06%)
CAD
3,17 RON
(+0.05%)
BGN
2,43 RON
(-0.14%)
RUB
0,06 RON
(+0.05%)
ZAR
0,30 RON
(+0.53%)
BRL
1,12 RON
(+0.94%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.25%)

Ponta: Voi gira funcţia de ministru al Sănătăţii cu toate atribuţiile delegate domnului Arafat

0

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat marţi, 2 octombire, că va gira funcţia de ministru al Sănătăţii cu toate atribuţiile delegate către actualul subsecretar de stat Raed Arafat.

„Vom găsi soluţia juridică, pentru că domnul Arafat nu e membru al Guvernului şi nu poate în mod formal să gireze funcţia şi, probabil, o voi gira eu, dar cu toate atribuţiile delegate către domnul Raed Arafat”, a spus Ponta, înaintea unei întâlniri cu reprezentanţi ai grupului minorităţilor naţionale din Parlament.

Şeful Executivului a precizat că o remaniere guvernamentală va mai avea loc până pe 9 decembrie doar în cazuri excepţionale, „ca în cel al domnului Cepoi”.

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, i-a solicitat luni premierului Victor Ponta eliberarea din funcţie.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii, pentru perioada următoare, dr. Raed Arafat i s-au delegat toate atribuţiile ce revin funcţiei de ministru al Sănătăţii.

„Dr. Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Ponta de a prelua funcţia de consilier de stat al primului-ministru pe probleme de Sănătate”, preciza comunicatul de presă.

Vasile Cepoi a declarat marţi că a demisionat din funcţie pentru a-şi proteja familia şi pentru a nu afecta imaginea Guvernului. „Am demisionat pentru a-mi proteja familia, pentru a nu expune Ministerul Sănătăţii şi Guvernul la o afectare a imaginii”, a susţinut Cepoi.

Totodată, el a precizat că acuzele la adresa sa nu au fost dovedite, dar şi că articolul de lege în baza căruia acestea au fost formulate „nu există”.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat săptămâna trecută Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea cercetării ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, în legătură cu derularea unui proiect finanţat prin POSDRU, pe vremea când acesta era director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.