Premierul Ponta: România are nevoie de o strategie pe termen mediu şi lung în sănătate

Premierul Victor Ponta l-a asigurat marţi pe comisarul european pentru sănătate, John Dalli, că Executivul va „îmbunătăţi” sistemul sanitar din România şi a subliniat necesitatea unei strategii pe termen mediu şi lung în acest domeniu.

„Cred că sănătatea este într-adevăr o problemă nu doar în România, dar angajamentul nostru este de a ameliora sistemul. Evit cuvântul „să-l reformăm”, pentru că toţi vor să reformeze sistemul, dar nimeni nu reuşeşte cu adevărat, de aceea prefer să spun că îl vom îmbunătăţi”, i-a spus Victor Ponta lui John Dalli, într-o întâlnire la Palatul Victoria.

El şi-a exprimat convingerea că specialiştii români ca doctorul Raed Arafat vor identifica soluţiile adecvate pentru îmbunătăţirea sistemului.

„Avem nevoie de o strategie pe termen mediu şi lung, fiindcă întodeauna am fost prizonierii strategiilor pe termen scurt care nu s-au dovedit a fi suficient de eficiente. (…) Sunt deschis pentru discuţii. Nu sunt specialist în sănătate, dar ca orice om politic înţeleg că sistemul sanitar este unul fundamental pentru societate, dar şi pentru destinul guvernelor, din câte se pare”, a spus premierul.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.